Nå kan du besøke flere historiske hotell og spisesteder

Nå kan du besøke flere historiske hotell og spisesteder

Seks nye medlemmer kvalifisert for eksklusivt medlemskap

Er du klar for en sommertur til Risør?                                              Foto: De Historiske

(ODD ROAR LANGE): Kundene vil ha kvalitet - og de vil gjerne betale for det. Dette er en «vedtatt sannhet» i norsk reiseliv. Men hvor finner man spisestedene og hotellene som er verd omvegen og som er verd å betale ekstra for?

 De Historiske Hotel & Spisesteder har de siste 10 årene utviklet en unik kvalitetsstandard for ”Historisk Kvalitet”.

— De Historiske er et kvalitetsmerke – et løfte om en helt bestemt opplevelseskvalitet for alle gjester som besøker medlemmene. Responsen fra kvalitetssøkende målgrupper, både fra et sterkt gjenkjøpende hjemmemarked – men også fra et økende internasjonalt turistmarked med betalingsvilje viser at gruppens fokus på kvalitet gir resultater, forteller Nils Henrik Geitle, administrerende direktør i De Historiske.

Mange søkte - mange ble vraket

De Historiske fikk 33 henvendelser om medlemskap i 2017. Dette viser at gruppen er ledende innenfor sitt segment i Norge. Det kreves testing i henhold til kvalitetsstandard for historisk kvalitet og sterke referanser fra markedet for å bli tatt opp som medlem.
Men disse slapp inn i det gode selskap:

-       Hoel Gård – Nes i Ringsaker
-       Det Lille Hotell i Risør
-       Villa Haugen i Steigen
-       Børsen Selskapslokaler i Drammen
-       Gamle Logen, Oslo
-       Bare Restaurant & Bar, Bergen

— De Historiske Hotel & Spisesteder skal oppleves som de ubestridelig beste representanter for godt vertskap innenfor en historisk ramme i Norge – blant sine kunder, markeder og innen reiselivsbransjen. Med de nye medlemmene vil posisjonen til De Historiske bli ytterligere befestet. Våre hoteller og spisesteder tilfredsstiller i sum våre 617 kriteriene for «Historisk Kvalitet» med fokus på grunnpilarene «historisk» og «vertskapsrollen», sier Geitle og sier dette om kravene:

  • «Historisk» er det miljøet som eksteriør- og/eller interiørmessig representerer  epoker i vår kulturhistorie. Det gir opplevelser i en ramme som synliggjør våre verdier i vår nasjonale tradisjon, f.eks.  gjennom kunst, stilarter, mat/drikke og lokale tradisjoner.
  • «Vertskapsrollen« skal være gjennomgående hos alt personale og bør medvirke til at gjestens etterlatte inntrykk etter oppholdet blir at dette var «et godt sted å være».

—De Historiske opplevde i 2017 en formidabel salgsvekst med en økning på 30 % i markedet for ferie/fritid og alle signaler tilsier en videre vekst i dette markedet i 2018, tror direktøren.

De Historiske er en unik medlemsorganisasjon bestående av mange av det som regnes som Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder. Der er 57 hoteller, 22 spisesteder og 1 båt som er medlem av gruppen.

De nye medlemmene

Hoel Gård ligger i fantastiske omgivelser på Nes – halvøya like ved Mjøsa på Ringsaker.
Storgården har en praktfull utsikt over Norges største innsjø som speiler frodige jorder i et av Norges best bevarte kulturlandskap. Vertskapet, familien Sandberg, benytter de mange bygningene og deres kulturhistorie til å ønske gjester velkommen til kurs og konferanser, små og store selskaper, overnatting og kulturbegivenheter — sommer som vinter. Hoel Gård ønsker å gi gjestene matopplevelser med lokale råvarer, og gården produserer mye av det som blir servert i restauranten
Hoel Gård kan bespise cirka 150 gjester til middag i gårdsmuseet.
35 rom med bad, møtefasiliteter opptil 40 personer i klasserom.

Det Lille Hotel i Risør består av 14 vakre og personlige "Sjømannssuiter" og i tillegg 3 innleide eksterne suiter i havna med lokalhistorie. Suitene ligger i et restaurert gammelt bymiljø med sjarmerende og romantisk atmosfære, hver enkel suite er innredet med gamle møbler og antikviteter, og har sin individuelle karakter etter den maritime samling den huser.
Bygningene ligger i 1863- bygninger for det meste, men også i en fredet bygning fra 1750.
Resepsjonen og to supersuiter ligger i Storgaten 5.

Villa Haugen er lokalisert på Grøtøy i Steigen kommune – og var i sin tid en del av Gamle Grøtøy handelssted – et av Nordlands største og mektigste gjennom fire århundrer. Hotellet er omgitt av en storslagen natur med utsikt til Lofoten – fra Vesterålen i nord til Værøy og Røst i sør. Stedets plassering – ytterst i skjærgården – gjør at gjester uforstyrret kan oppleve både midnattssol og nordlys.
Hotellet fokuserer på ”haute cuisine” basert på lokale råvarer tilberedt av eget personell med erfaring fra Michelin restauranter. Vi kan tilby ulike kulinariske opplevelser, bl.a. arktisk piknik i skjærgården, matkurs og syv-retters middag (standard – men andre oppsett kan avtales). Villa Haugen har alle rettigheter.
Møtefasiliteter for inntil 15 pers. Etter avtale arrangerer hotellet middagsselskap for inntil 10 gjester som ikke overnatter på Villa Haugen.
Hotellet har også eaktiviteter og muligheter som sauna, stamp, stor hage, egen strand, lysthus, midnattssol, nordlys, arktisk piknik, fisketurer, toppturer, fjellturer, rib-turer til Lofoten og i nærområdet, grotteturer, kajakk, havørnsafari, matkurs og kystmuseum.

Drammens Børs var en varebørs i Drammen etablert i første halvdel av 1800-tallet. På Drammens børs ble det handlet i varer i motsetning til aksjer.
Børsen ble lagt ned 1. mai 1988.Selv om børsfunksjonen er lagt ned er bygningen fortsatt en viktig del av Drammens bybilde og er byens storstue der du kan holde selskaper, arrangementer, kurs, konferanser eller bryllup i nydelige omgivelser.
Selskapslokalene i andre etasje er et av byens fremste fest- og representasjonslokale. Bygget forvaltes av Stiftelsen Børsgården.
Børsbygningen, som er tegnet av Emil Victor Langlet, sto ferdig i 1871 og ble handelsknutepunktet i Drammen. Den ærverdige bygningen har vært rammen for de store begivenhetene fra Graham Bell sin fremvisning av den første telefonen, kongelige besøk, møter for næringslivet, jubileer, bryllup og andre festligheter.
De vakre omgivelsene komplimenteres av høy standard på mat og service, med et vertskap som følger opp fra planlegging til slutten av selskapet. Her dekkes det med hvite duker og servietter med tidsriktige glass og sølvbestikk.
På Børsen Festlokaler har kapasitet til møter og selskaper fra 5 til 200 personer.

Bare i Børsen er i dag lokalisert i Bergen Børs Hotell og har på kort tid posisjonert seg som en av de få virkelig gode «fine dining»-restaurantene i Bergen.
Restauranten åpnet i april 2017 og har en meget spesiell signatur i baren som ligger i det gamle handelskammeret til Bergen Børs. I lokalet har man beholdt de fleste detaljer, slik det var for 150 år siden, og tilført en bar av marmor og kledd alle vegger med speil.
Restauranten serverer menyer i ulike størrelser med fokus på lokale, økologiske råvarer og er opptatt av lokal historie men kan også bruke internasjonale råvarer som har vært i handel i Bergens historie.
DN ga restauranten 26 av 30 poeng i sin anmeldelse (4. best i landet), og Vinforum nominerte Bare i Børsen til årets restaurant i Norge 2017.

Gamle Logen i Oslo har vært et knutepunkt for små og store begivenheter siden innvielsen av bygningen i 1839.
Gamle Logen ble opprinnelig bygget som frimurerlosje, konsert- og festivitetslokale i 1836, etter idé og initiativ fra grev Wedel Jarlsberg. Gamle Logens rike festtradisjoner ble født ved innvielsen av bygningen i 1839, da det ble avholdt borgerball med kong Karl Johan og kronprins Oscar som æresgjester. Her ble det første kunstnerkarnevalet arrangert - her feiret Stortinget 50 års jubileet for unionen med Sverige og kong Haakon VII 25 års jubileum som Norges konge.
Som selskapslokale er dette ærverdige huset i en helt egen klasse i Oslo. Gamle Logen har saler passende til selskaper fra 10 og helt opp til 800 personer. Kjøkkenet kombinerer tradisjon og trend i sitt arbeide, og sammen med et profesjonelt og serviceinnstilt personale sikrer de gjestene en helt spesiell opplevelse i en helt spesiell atmosfære.
Fursetgruppen drifter i dag Gamle Logen og har følgende medlemmer med i DHHS; Ekebergrestauranten, Ingierstrand Bad Restaurant, Festningen Restaurant, Grand Café og Dyna Fyr.

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no

Dette er en drømmeservering for reiselivet

Dette er en drømmeservering for reiselivet

De beste familieferiene med barna i Sverige

De beste familieferiene med barna i Sverige