Her er de billige reisene bort fra våt og kald sommer

Alle drømmer om sol og varme - her gjør du de smarte kjøpene.

Pakk kofferten, kom deg av gårde. Foto: Odd Roar Lange

Pakk kofferten, kom deg av gårde. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Det høljer ned, det er snø på fjelltoppene og fjelloverganger vinterstenges. Hjelpes, det er ikke slik vi ønsker sommeren. Men hvordan finner man de billige reisene nå som ferien allerede har begynt.
Let gjerne etter andre flyplasser enn de som ligger på de typiske charterreisemålene. Reiser til disse flyplassene er ofte billigere enn til de store og kjente.
Vær også klar over muligheten til å kun kjøpe flybillett gjennom de kjente reiseselskapene. De selger ofte restplass-setene på flyet til svært kunstige priser.
Her er noen tips i jakten på en sydenferie i siste liten.

1) Bruk god til i letingen. Det er er ikke noen quickfix. Men det finnes mange billige reiser å få kjøpt.
2) Let etter alternative utreisesteder/hjemreisesteder
3) Velg ukestur fremfor 2-ukersturer
4) Velg midtuke-utreise fremfor weekendavreise
5) Kontakt gjerne et profesjonelt og anerkjent reisebyrå. De finner reiser du neppe ville funnet selv, og til lavere pris, så det er verd å betale formidlingsgebyret. Og de hjelper deg dersom noe går galt på reisen.

Noen andre ting du bør tenke på

Fire ting du skal tenke på før du bestiller:
° Sjekk prisnivå på stedet du vil feriere.
° Sjekk valutaforholdene i forhold til norsk krone.
° Tenk kreativt med tanke på valg av reisemål.
° Reis utenom skoleferien dersom du kan.

Hvor er restplassider du bør lete
Tui
Apollo
Ving
Solia
Restplass.no
Bruk gjerne eksterne søkemotorer når du leter etter restplassreiser, men ikke bestill via disse sidene med mindre de sender deg direkte til den aktuelle reiseoperatøren.
Husk at du kan bestille flybilletter hos et flyselskap/charterselskap og bestille overnattingssted gjennom sider som, eksempelvis Friendly Rentals eller Novasol.

Nettsiden Finn Reise er også et bra sted å starte. Spesielt på deres restplass-sider.

Legg gjerne ferien til den nordlige delen av Kroatia. Foto: Odd Roar Lange

Legg gjerne ferien til den nordlige delen av Kroatia. Foto: Odd Roar Lange

Aktuelle reisemål

Albania og Montenegro er steder du absolutt bør vurdere, spesielt på grunn av gunstig prisnivå. Likeså nordlige deler av Kosovo (Pularegionen).

Få også med deg dette

Cruise Sheet er nettstedet som samler inn restplasser og formidler dem for deg som kan pakke og reise i siste liten. Du kan lete rundt på nettsiden for å finne aktuelle reisemål og avgangshavner. Også her kan du sjekke rederiets egen hjemmeside for å se om ikke turen er like billig herfra.

For billige pakketurer

Har du noen gang drømt om en unik pakkereise, der noen lager er perfekt reise for en liten gruppe venner eller familie? Da skal du ta en kikk på nettsiden Intrepid Travel. De kan hjelpe deg med de utroligste reisene. Ta en kikk på nettsiden, drømme deg bort - og dra på tur.

For billige hotell

Her har jeg svært god erfaring ved å bruke søketjenesten til Finn Reise. Jeg har sammenlignet funnene her med funn fra andre konkurrerende sider, og Finn Reise kommer ofte veldig godt ut. Etter at jeg har gjort et valg går jeg direkte til hotellet, enten deres nettside eller via telefon, og sørger for at jeg får like billig eller billigere hotellrom herfra.

Billig hotell - del 2

Visste du at du kan bruke Facebook til å finne gode og billige hotellrom for deg?
Da bruker du Snaptravel, og her kan du lese mer om hvordan du gjør det.

For billig leiebil

Her kan jeg anbefale en god nettside fra Rentalcars. Den gir deg mulighet til å sammenligne priser på en god og oversiktelig måte. Gode avbestillinsmuligheter dersom du ombestemmer deg.
Men pass på at du ikke betaler for forsikring som du ikke behøver - eller som du allerede har inkludert.