De billigste sydenturene i høst

Mange nordmenn drømmer om en sydentur i løpet av høsten. Men hvor er det billigst å reise?

På stranda i Antalya. Foto: TGA Tyrkia

(ODD ROAR LANGE): Spania er fortsatt nordmenns førstevalg når det gjelder høst- og vinterreiser til syden. Både Ving og TUI har Spania på topp av de mest solgte reisemålene de neste ukene. Men også Hellas er populær.

I tillegg dukker «billigvarianten» Tyrkia opp på topplista. Med 300 soldager i året byr den tyrkiske rivieraen på spennende og rimeligere opplevelser til høstferien.

Kan man egentlig reise dit?

Så er det selvsagt mange nordmenn som av politiske grunner aldri kunne tenke seg å reise til Tyrkia. Det er forståelig og noe man skal respektere. Like mye som man skal ha respekt for at andre gjerne velger Tyrkia.
Et land som fortsatt er langt billigere enn for eksempel Hellas og Spania selv om prisene i Tyrkia har økt kraftig det siste året.
Skal man best forstå et land og et folk, så kan det være en god idé å besøke landet og innbyggerne der.

Behagelig

Den tyrkiske middelhavskysten tar imot millioner av besøkende hvert år og regionens behagelige klima gjør den til et utmerket feriealternativ for sol og bading langt ut på høsten.
For de som ønsker å bestille en reise for hele familien, er Antalya eller Fethiye begge utmerkede alternativer takket være deres brede og varierte utvalg av hotellfasiliteter.

Vannparkene

På de familievennlige hotellene i Antalya blir det tatt hensyn til både barns og voksnes ønsker. Mens du nyter solen og en bok i fred og ro, kan barna svømme rundt i forskjellige bassenger eller besøke en av barneklubbene.
Barneklubbene har et bredt aktivitetstilbud med lekeplasser, håndverks- og maleverksteder, teaterforestillinger og muligheter for å prøve ulike idretter.
I Antalya er det også flere vann- og fornøyelsesparker som er perfekte å besøke med hele familien. Her finner du blant annet verdens største tunnelakvarium, Tyrkias største pariserhjul og massevis av aktiviteter som appellerer til både store og små.

Bodrum i Tyrkia. Foto: TGA Tyrkia

Rivieraen

Regionen er også kjent som den tyrkiske rivieraen og tilbyr sine gjester muligheten til å bade på sine eksklusive turkise strender, hvor solen varmer helt frem til midten av desember. En stor fordel om høsten er at de populære strendene er mye roligere enn i den travle sommersesongen.
Fethiyes berømte Ölüdeniz-strand eller Kaputaş- og Patara i Antalya er noen av strendene du bør besøke. Det er også muligheter for å gjøre dagsturer for å besøke de historiske stedene i regionen som Perge, Phaselis, Termessos, Aspendos, Side, Olympos og Patara.
For de som ønsker å nyte noen flere soltimer før vinteren kommer, er kysten av Egeerhavet et annet populært alternativ. Området kalles vanligvis «lykkekysten» og selv om hver årstid naturligvis byr på sin egen skjønnhet, er høstens varme bris og vakre solnedganger noe helt spesielt.

Høststemning. Er dette noe som kan friste? Foto TGA Tyrkia

De vakre strendene

Hvis du ikke liker å sitte stille, er det flere muligheter for å bevege seg her. Du kan for eksempel prøve populære vannsporter som windsurfing og dykking. Eller bare ta det med ro og nyt solen på en av de vakre strendene på feriestedene Çeşme, Bodrum eller Datça. En ting du ikke bør gå glipp av når du besøker Egeerhavet, er en båttur mellom regionens berømte bukter. Det egeiske kjøkkenet er veldig kjent for sin gode kvalitet, så benytt anledningen til å nyte noen lokale delikatesser i landsbyene du besøker.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.