Forbrukereksperter: Ikke kjøp flybillett hos dette selskapet

Forbrukereksperter: Ikke kjøp flybillett hos dette selskapet

Flyselskapet i økonomisk turbulens. Kan skape trøbbel for passasjerene

(ODD ROAR LANGE): Det tyske flyselskapet Air Berlin er på konkursens rand. De har imidlertid fått en statlig lån fra den tyske regjering på 150 millioner Euro. Årsaken er at selskapet skal kunne få hentet hjem alle passasjerene de har forpliktelser overfor. Men selskapet fortsetter også å selge nye billetter. Og det har fått den danske forbrukerrådet til å se rødt.

Dette må du vite

- Ikke kjøp flybilletter hos dette selskapet, er rådet fra de danske myndighetene. 
Selv om Air Berlin har lagt ned sin base i Norge som har mange nordmenn nytt godt av billige billetter ut fra blant annet London, København og Stockholm.
Skulle du allikevel falle for fristelsen å kjøpe billetter hos Air Berlin så bør det i alle fall være for reiser i nær fremtid. For om noen måneder kan selskapet være en saga blott, og da kan pengene dine være tapt. I alle fall hvis du har betalt med debetkort som trekkes rett fra kontoen din. I så fall må du rette et krav mot konkursboet - og her er det som regel lite å hente. Dersom du har kjøpt billett med kredittkort så kan du rette kravet mot kortutstederen, og deretter få pengene tilbake. Men det hjelper lite dersom du betalte 1000 for en flybillett, og ender opp med å måtte kjøpe ny til 3000 ...

Norwegian fortsetter

Norwegian hadde etter planen tenkt av innstille sin flyrute mellom København og Berlin. Men etter at Air Berlin ser ut til å ende enten som konkursbo eller bli kjøpt opp av konkurrenter, så har Norwegian ombestemt seg. De kommer til å opprettholde sin rute til Berlin - foreløpig gjennom vinteren. 

!

Bærekraftig lyd er en vinner på reisen

Bærekraftig lyd er en vinner på reisen

Slik kommer du deg til Tyrkia i 2018

Slik kommer du deg til Tyrkia i 2018