Bærekraftig lyd er en vinner på reisen

Denne lille høyttaleren redder vorspielet og mange gode opplevelser.

Liten, enkel å bruke og fin å ha med på reisen.                                       Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Jeg har prøvd mange ulike høyttalere på mine reiser. Fordi det er veldig deilig å sitte på hotellrommet med god musikk i rommet og være på stranden med mer lyd enn jeg får ut av høyttaleren til en Iphone 7. Og samtidig slippe å sprenge flyselskapenes strenge vektgrenser for bagasje. Denne gangen har jeg testet Libratone One Click.

Til vanns og lands

Libratone One Click er utstyrt med en gummikant som gjør at den tåler en liten smell når den er med utendørs. Den er også konstruert for å tåle en vannsprut, selv om den ikke er vanntett i ordets rette forstand. Vi testet vannsikkerheten ved å tømme 0,5 liter vann over den, uten at den tok skade - så da tåler den også et veltet vinglass etc.
Høyttalerens for- og bakside har vevd stoff og du kan høre lyd fra alle sider. (Men best lyd får du forfra)

Egen app

Det runde merket oppe til høyre på høyttaleren er mer enn bare en logo. Her finner du touchknappen til enkel betjening. Ellers skrur du av og på høyttaleren med egen knapp på baksiden.
Enklest er det allikevel å laste ned Libratoneappen til telefonen din eller nettbrettet og deretter bruke denne fjernkontrollen til justering og innstillinger av lyd og lydbilde.
Høyttaleren skrur seg av etter noen minutter dersom den er ikke er i bruk og den ikke er koblet til strømuttak.

Dette får du

Libratone One Click er utstyrt med 2 slavebasser, 1” diskanthøyttaler og 3” bass/mellomtonehøyttalere.
Den gir deg ikke samme basslyden som en større høyttaler. Men det har jeg ikke funnet hos noen av de bærbare høyttalerne jeg har testet. Men det regner jeg heller ikke med. 
Høyttaleren gir allikevel mer enn nok god og klar lyd til å kunne tilfredsstille vorspielet på hotellrommet, hytta eller campingplassen uten å drive naboer til vannvidd.
Kanskje de heller vil være med på festen ?

God lyd - lett å bruke

Og: den har en meget klar og fin diskant og mellomtone som gjør at det er en perfekt høyttaler til radiolytting. Både musikk og tale. 
Jeg har hatt test-høyttaleren ute på utlån gjennom noen uker for å få ulike tilbakemeldinger fra andre. Og resultatet var forbausende likt:
En super høyttaler - med god lyd og god batterikapasitet. Dette er en høyttaler som når opp blant de aller beste i sin prisklasse. Kobles til mobilen via bluetooth eller aux.
Dersom du har en kamerat med en annen Libratone One-høyttaler kan dere koble begge sammen for enda mer lyd - men det blir ikke stereoeffekt av denne koblingen.

Libratone One Click

terning5-thetravelinspector.gif

Maksimal lyd: 88 dB på 1 meters avstand
Koblinger: Bluetooth 4.0 og Aux minijack 3,5 mm
Lading:  Micro USB
Batteri: Oppgitt 12 timer, varte 14 timer og 20 minutt på moderat volum
Størrelse: 12 x 20,5 x 4,1 cm
Vekt: 900 gram
Pris: Fra 1500 kroner (august 2017)