7 tips som gjør deg til den verste flypassasjeren

Denne passasjeren vil ingen havne i nærheten av

Følger du denne tipslisten så kan du kalle deg flyreisens verste passasjer.  Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Hvordan er egentlig den beste flypassasjeren? Her svarer de kabinansatte på det spørsmålet.
Men hvem er den aller verste? 
Her er sju tips til dem som vil bli en elendig medpassasjer.

1) Ta med deg medbrakt mat som lukter.
Sterke oster, fiskemat og nyåpnet rakfisk er perfekte valg. Maten spiser du selvsagt på flyet, sammen med gratis kaffe eller te.

2) Ikke gi barna beskjed om å slutte å sparke i stolryggen foran.
Flyturen er antageligvis ikke lenger enn at de foran får tåle det. Og om det er langtur så får de også tåle det. De har sikkert selv hatt små barn en gang.

3) Slå ned stolryggen så snart det er mulig.
Du har jo betalt for denne plassen og da er det best å få full valuta for pengene. Det er ekstra deilig å ha god plass når man spiser (se punkt 1) så seteryggen er selvsagt alltid nede under alle måltider.

4) Ta av deg skoene selv om det lukter sterkt av fotlukt.
Det er godt å lufte føttene før du kommer frem til bestemmelsesstedet. Du er jo vant til lukten så de sjenerer ikke deg. I tillegg kan de andre bare åpne friskluft-luken over seg hvis de absolutt vil ha frisk luft. 

5) Ikke ta på ny t-skjorte før du er kommet frem til bestemmelsesstedet.
Det kan fort bli litt kaffesøl underveis, og da er det dumt å ha på den nye t-skjorta på flyet. Dessuten er svettelukt naturlig lukt. Du kan selvsagt prøve å skjule den gamle svettelukten med ny parfyme.

6) Bruk service-knappen ved siden av lysbryteren over deg så ofte som mulig.
De som jobber om bord har kjedelige dager fulle av rutiner, og når de først jobber i serviceyrket så får de yte service.
Et glass vann, påfyll på kaffen, et pledd og litt spesialinformasjon om forholdene ved landingsstedet kan de gjerne servere.

7) Det er lov å fleipe med bombetrusler, terror og tekniske feil på flyet.
Herregud, medpassasjerene skjønner vel at det er en spøk! Og hvis de ikke skjønner spøken så får de tåle såpass. Og om de ikke skjønner det med én gang så skjønner de det når v lander trygt. Dessuten: folk med flyskrekk kan ha det så godt. Det er jo bare en tulle-skrekk siden alle, nesten alle, fly lander trygt.

PS: Du trenger selvsagt ikke oppfylle alle kriteriene for å være en medpassasjer jeg helst ikke vil sitte i nærheten av.