Vet du at det spøker i Romsdal?

Har du om en spøkelseshistorie jeg bør kjenne til?

(ODD ROAR LANGE): I 10 år har jeg samlet de gode spøkelseshistoriene fra Romsdal. Jeg trodde ikke det skulle være så mange. Men, der tok jeg virkelig feil.

I en bok

Håpet var å samle så mange spøkelseshistorier at det kunne holde til et foredrag. Målet ble nådd på kort til. Derfor utvidet jeg det til å kunne bli et hefte med gode og skumle fortellinger.
Men det dukket opp så mange fortellinger fra by og bygd at det absolutt holder til en bok. Men, tiden har gått siden starten av spøkelseshistoriejakten.
Og jeg har i stedet for å utgi bøker om spøkelser hatt glede av ut utgi en rekke reisebøker. Det skal jeg fortsette med.
Men, som et tidlig nyttårsløfte har jeg bestemt at spøkelsesboka skal se dagens lys i 2020.
Det handler om spøkelser, poltergeist og gjenferd. Og andre uforklarlige historier.

Flere historier

Her kan du lese om fengselsbetjentene som knapt turde gå alene på nattevakt, om det makabre funnet etter at gamle Molde kirke ble revet. Eller om gjenferdet som hjemsøker folk på Lauvåsen på Jendem, i det gamle huset på Bjørset, og poltergeistet på Hustadvika. Og om hotellene som har egne spøkelser.
Du kan også få lese den dramatiske historien om de to småbarna som brant inne da foreldrene var på besøk hos naboen. Nå redder de andre ved å blåse ut levende lys hos andre beboere i nabolaget. Er det barna som går igjen og som er redd for at andre hus skal ta fyr?

Jeg vil ha din hjelp

Selv om jeg har fått mange spennende historier så er jeg helt sikker på at det finnes mange andre som har historier som jeg bør få vite. Jeg vil gjerne snakke med deg (send meg en sms til 90583485), eller ha dine historier på mail til orl@thetravelinspector.no
Ikke bry det om at noen andre kan ha fortalt historien før. Jeg vil heller høre ti for mange enn én for lite.
Jeg lover selvsagt full anonymitet, og du velger selv om du tror på historien eller ikke.
Dersom du kjenner andre som har historier som passer inn i boka «Det spøker i Romsdal» så må du gjerne varsle dem for meg. Gjerne ved å dele artikkelen på Facebook.
På forhånd - tusen takk for all god hjelp.