Spar meg for omfavnelsen

Dette er det mest ufyselige jeg møter på et hotell

Når hotellet virkelig ikke ønsker at jeg skal komme tilbake. Foto: Odd Roar Lange

 (ODD ROAR LANGE): Det er stadig noe som forundrer meg når jeg reiser. Og én av disse tingene er at det fortsatt finnes gode hotell-ledere som i ramme alvor tror at gjestene setter pris på en uønsket omfavnelse på rommet. Ja, ikke bare på rommet. Men på badet – i dusjen.

Jeg snakker om dusjforheng. Djevelens etterlatenskaper fra 80-tallet, en tid da mange trodde at dusjforheng var ok.

Det var ikke ok på 80-tallet. Og det er ikke OK nå.

 Måtte det brenne i helvete

Og i motsetning til 80-tallet så finnes det et rikholdig antall gode alternativer. Dusjforheng har den egenskapen at den samler på såperester og hårrester fra gjester som bruker dusjen. Det suger seg fast, og legger seg som et ufyselig belegg. Først nærmest usynlig. Deretter mer og mer synlig. Og det burde være mer enn tydelig for enhver hotell-eier at de må bort, de må vaskes, og de bør aldri mer henges opp.

 Hva er det de tror om oss?

Jeg har besøkt en god del hotell også det siste halvåret. Både i inn- og utland. Jeg har besøk gamle ærverdige hotell, nye hotell, og nyrenoverte hotell. Felles for disse er at det stadig dukker opp hotell med disse usannsynlig ekle dusjforhengene. Selv på hotell som er pusset opp for titalls millioner kroner. Si meg, er det designerne eller eieren som har gått fra forstanden?

 Jeg har ennå ikke møtt et eneste menneske som foretrekker dusjforheng fremfor andre former for dusjvegger og -dører.

For i tillegg til å være som en magnet på såperester, kroppsceller og hårrester så har dusjforheng en ekstra egenskap som virkelig får frem hatet i meg.
Og det er at det gjerne suger seg mot meg der jeg står i dusjen – og omfavner meg fra flere kanter samtidig. Klistrer seg inntil kroppen som en klam og ekkel gris.

Jeg er usikker på om jeg skal bli forbannet eller om jeg skal kaste opp. Eller en kombinasjon av begge deler.

Dusjforheng har en rekke uønskede egenkaper. Og jeg misliker dem sterkt. Foto: Odd Roar Lange

Kan vi bli kvitt dem?

Èn ting er sikkert. Jeg kommer aldri – jeg gjentar: aldri – til å anbefale et hotell som har dusjforheng. Ikke til andre enn dem som vil teste kroppens tåleevne. Jeg er snarere i ferd med å starte en kampanje for å advare andre gjester mot å bo ved hotellet. Kanskje det er dét som skal til for å sørge for dusjforhengets endeligt?

 For dusjforhenget har passert min grense for lengst. Spar meg for flere slike omfavnelser.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Og er også ansvarlig for reisereportasjer og nyttige reisetips på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.