«Hvor var du da Di Derre spilte på Romsdalsmuseet?»

Derfor ble det terning 7 

Grenseløs allsang i Molde. Jeg tror 99 prosent av tilhørerne var fra Molde og omegn. Og samtlige kan tekstene på rams. Det så og hørtes i alle fall slik ut.     Foto: Odd Roar Lange        

(ODD ROAR LANGE): «Hvor var du da Di Derre spilte på Romsdalsmuseet?» Dette kommer til å bli det nye store sommerspørsmålet Molde i årene fremover. For da moldebandet kom hjem til sine egne, fylte Romsdalsmuseet til randen og sørget for årets hyggeligste hagefest, da skapte de også en kveld for historiebøkene under Moldejazz. 

Di Derre på Romsdalsmuseet sprengte grenser. Derfor blir det terning 7.

Di Derre på Romsdalsmuseet sprengte grenser. Derfor blir det terning 7.

Jeg skal ikke dvele ved at hagefesten - eller snarere parkfesten - burde hatt dobbelt så mange gjester og at Moldejazz på denne måten gikk glipp av viktige millioninntekter. Jeg kommer til å huske tilbake på denne magiske julikvelden med stor, stor glede. Og det tror jeg samtlige av de andre nærmere 6000 innenfor portene også gjør. Ikke fordi det ble en stor opplevelse rent musikalsk. For Di Derre leverer ikke på nivå med de aller største artistene som har spilt på Romsdalsmuseet opp gjennom tidene. Men ingen har vært i nærheten av Di Derre når det gjelder godstemning og fremfor alt allsangfaktor. Og det føltes ikke som 6000. Men som en super-digg fest sammen med bare gode venner.

Beklager Katrine Moholt. Men i forhold til «De Derre på Moldejazz» kan «Allsang på Grensen» slenge seg i veggen.
— Odd Roar Lange - The Travel Inspector

Og dét skal de ha, arrangørene av den legendariske allsangfesten på museet: De prøvde i alle fall å ha et film- og fotoforbud. Men når 6000 «familiemedlemmer» av Moldejazz trykker seg sammen i vuggende dans og jublende sang så var det mang en mobiltelefon som gikk varm. Di Derre-konserten var en fest hvor man samlet minner. Og via sosiale medier blir disse minnene delt med ganske mange tusen andre også.
Og dessuten syntes vaktene det var hyggeligere å synge med enn å jakte på glade mobilfotografer. Det fikk bare bli som det ble - heldigvis. 

Finner du deg selv eller andre kjente på disse bildene?

 Det var køer ved inngangen, det var køer ved bardiskene, det var køer ved toalettene. Men ingen brydde seg. Dette var kvelden for å synge for full hals - til og med i dokøen. De som kommer fra Harstad, fra Farsund eller fra andre steder av landet mener sikkert at konserten står til terning 4. Dem om det. Alle fra molderegionen mente det var en grensesprengende kveld på grunn av kos- og hyggefaktor - og for at de fikk bli med på allsangen.
 Derfor får hjemmepublikummet bestemme denne gangen: Og da blir det terning 7. 
Og derfor kommer konserten med Di Derre på Romsdalsmuseet til å bli romsdalingens svar på «Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?»

Her kan du følge i fotsporene til Jo Nesbø

Molde burde selvsagt gjort mye mer ut av Jo Nesbø. Helst sammen med Jo Nesbø. Jeg håper det blir noe av det.