Derfor blir det (minst) dobbel pris for bagasje på flyet

Dette må du passe deg for på neste flyreise

Pass på bagasjevekten på flyturen. Du kan måtte betale overvekt både for innsjekket bagasje og for håndbagasjen dersom du går over maksimalgrensen. Foto: Odd Roar Lange

Pass på bagasjevekten på flyturen. Du kan måtte betale overvekt både for innsjekket bagasje og for håndbagasjen dersom du går over maksimalgrensen. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Overvekt på bagasjen kan bli en svært kostbar fornøyelse. Og dersom du ikke kjenner til denne detaljen så kan prissjokket bli ekstra stort.

- Vi reiste Gardemoen-Larnaca med Norwegian. Men denne gangen gikk reisen via København. Vi bestilte en ekstra bagasje og betalte 305 kroner for denne fra Gardermoen og frem til bestemmelsesstedet. En av kolliene hadde overvekt. Men på grunn av mellomlandingen i København måtte overvekten betales to ganger, mens kofferten for øvrig slapp unna med én avgift. Hvor er logikken, spør passasjeren.

Og dette sier Norwegian:

- Det stemmer det at prisen for overvekt er 90 kroner per kilo per strekning. Dette har vi også informasjon om på våre nettsider, svarer Astrid Mannion-Gibson, pressekontakt i Norwegian.

Dette må du vite

Vær med andre ord klar over av en strekning på flyspråket ikke er fra A til Å på reisen. Men distansen mellom hver av flyplassene du lander på. Dersom flyet har én mellomlanding så har flyreisen to strekninger. Dersom du har to mellomlandinger, så er reisen på tre strekninger. Dermed fyker prisen for overvekten i været. Har du 5 kilo for mye på en reise fra Tromsø via Oslo til Larnaca vil prisen bli solide 1350 kroner!
Hos SAS ville prisen vært lavere. De har priser for ekstra vekt som er fastpriser per kolli og strekning. Prisene beregnes altså ikke etter per kilo ekstra vekt. Her ville overvekten på en reise med to mellomlandinger gitt deg en ekstraregning på 885 kroner.
Her kan du finne prislisten til SAS.