Slik fikk jeg Facebook til å skaffe meg rekordbillig hotellrom

Denne ukjente Facebook-tjenesten kan være gull verd i ferien

(Odd Roar Lange): Facebook kan brukes til så mye. Men visste du at Facebook Messenger kan brukes til å finne rimelige hotell - og at de bestiller for deg?
Nå bruker vi vanligvis Messenger til å sende beskjeder til, eller å ha små samtaler med venner og familie. Dersom du vil ha hjelp i jakten på hotellrom kan du bruke SnapTravel.

Det finnes ingen app for SnapTravel ennå. Men du finner dem via Facebook eller Messenger.
Jeg har testet den og det fungerer utmerket. Og best av alt: De fant hotellpriser langt under det jeg selv klarte.

Enda jeg er ganske god til akkurat dét ...

Slik gjorde jeg det

Jeg fikk raskt kontakt med personen hos SnapTravel som spurte meg hva de kunne hjelpe med. For testens skyld la jeg inn forespørsel om hotell i Roma den siste helgen i august. Deretter svarte jeg på hva som var mitt døgnbudsjett, om jeg hadde noen spesielle ønsker og om det er fritids- eller yrkesreise. Så fikk SnapTravel litt tid på seg til å finne alternative rom til meg.

Dette er rett og slett like enkelt som å bruke et reisebyrå (for du husker kanskje hvordan du brukte et reisebyrå?). Kanskje litt bedre, om jeg skal være ærlig.
Når SnapTravel har funnet et hotell som kan være aktuelt så sender de deg både bilder (og gjerne film) som gir deg informasjon. Før de - om du ønsker - gjennomfører selve bestillingen for deg. Alt skjer via Messenger.
Prisen endte 27 prosent lavere enn det jeg selv klarte å finne. 
Så enkelt - så bra.