«Jeg sverger - det beste tangerer både sex og sjokolade i nytelse»

«Jeg sverger - det beste tangerer både sex og sjokolade i nytelse»

Enklere og morsommere blir det ikke - å bli familiens champagne- og reiseekspert.

(Odd Roar Lange): Nordmenn kjøpte over seks millioner liter musserende vin. I tillegg kommer grensehandelen og taxfreehandelen.  Og det er god grunn til å tro at det er flere enn meg som ikke kan mye om musserende vin? I alle fall foreløpig.

Kanskje du er blant alle dem som i beste fall vet de geografiske forskjellene mellom champagne, prosecco, cava og crémant. Men så stopper det opp.
Da er det greit å vite at det er hjelp å få. Veldig god hjelp.

Lær av eksperten

Vinjournalist Ingvild Tennfjord gjør det veldig mange eksperter innen ulike fagområder bør misunne henne. Hun klarer å forklare og dele sin fagkunnskap på en lettfattelig, forståelig og allikevel faglig måte. 

Det er sannsynligvis noen fagfolk som synes det blir vel enkelt forklart. Dem om det. For Ingvild Tennfjords bok «Bobler - smaken av fest» bør leses av alle som har tenkt å nyte ... bobler ... i sommer. 
Enten du går for den billigste prosecco´en på Taxfreebutikken, eller om du sikter mot de dyrere champagnene på Vinmonopolet. Det er alltid smart å vite litt om hva du kjøper.
Finnes det i det hele tatt noe vi kjøper så mye av - og samtidig vet så lite om - som vin? Jeg tviler.
Men nå kan du bli med på en reise i de musserende vinenes verden. 

Skal du drikke musserende vin i sommer?
ikke før du du har lest denne boka.

Korken av - med humor

Med en enkel, og til tider humoristisk, tilnærming til et stoff som også kan presenteres særdeles tørt og komplisert. Tro meg, jeg har vært på vinkurs der jeg knapt skjønte noe som helst. 

Avanserte teorier om jordsmonn er ikke det første du hiver deg over når du egentlig bare ønsker å lære litt mer om champagne og alle dens søskenbarn i fra ulike deler av verden.

Musserende vin kan serveres både når det er glede og når det er sorg. Men du trenger kanskje ikke servere som ferskvare de dyre dråpene som helst skulle vært lagret et par-tre år til? 

Ingvild Tennfjord serverer konkrete kjøpetips, serveringstips, reisetips og gode opplevelser på sprudlene vis. Det er enkelt, du får bilder av aktuell flasker og etiketter, populære kjente (og trolig noen ukjente) vinhus presenteres på en måte som gjør at du gjerne vil tilbringe en sommerferieuke der. Eller sammen med kjæresten på et vinslott.
Boka gir deg lyst på mer - både av musserende og reiser. Ta den med på din neste reise, så kan du gjøre et veldig mye smartere kjøp i taxfree-butikken også.
PS: «Jeg sverger - det beste tangerer både sex og sjokolade i nytelse» handler om rosa bobler og spekeskinke. Du kan lese mer på side 75.  

Ingvild Tennfjord

Bobler - smaken av fest 
De beste musserende vinene
Kagge Forlag
2014
Innbundet 199 sider

 

 

Slik fikk jeg Facebook til å skaffe meg rekordbillig hotellrom

Slik fikk jeg Facebook til å skaffe meg rekordbillig hotellrom

Derfor bør du dra på konsert i sommer

Derfor bør du dra på konsert i sommer