Nytt Widerøe- og Finnair-samarbeid - dette betyr det for deg

° Nye ruter ° Bonusprogrammet °Loungen

Finnair starter reisen fra Tromsø og Bergen med Widerøefly. Fra Helsinki drar du til Asia med større maskiner. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE) I mai 2018 åpner Finnair i samarbeid med Widerøe nye ruter fra Bergen og Tromsø til Helsinki. Dermed kan Finnair knytte flere destinasjoner i Norge til sitt Asia-nettverk. Og for reisende fra Bergen kan man nå koble seg på det finske selskapets rute til indiske Goa - som starter allerede 1. november i år. 

Ny offensiv

– Vi er veldig glade for å kunne tilby direkteruter fra Bergen og Tromsø, sier Robert Lönnblad, sjef i Finnair Skandinavia.
– Nordmenn elsker å reise til Asia, og nå får våre norske kunder nye sømløse forbindelser til de 19 byene vi flyr til i Asia, i tillegg til over hundre forskjellige destinasjoner i Europa, via Helsinki.

Finnair har også som mål å gjøre Tromsø og Bergen mer tilgjengelig for asiatiske reisende. At Finnair utvider nettverket, åpner for nye muligheter for samarbeid mellom Østen og Norge, spesielt med tanke på turisme, sier selskapet i sin pressemelding.

Innkommende turister

Det er imidlertid ikke bare å sende nordiske turister til Asia som er vekstmuligheten for Finnair. De ønsker også å sende asiatiske turister til Norden.
– Vi ser at Norden stadig blir mer populært som destinasjon, og vi vet at de asiatiske kundene våre vil sette stor pris på det nye tilbudet i vårt allerede omfattende nettverk.

Daglige flyturer

Widerøe skal leie ut noen av sine fly til Finnair. Dette gjelder blant annet Widerøes splitter nye Embraer 190 E2.

Det blir satt opp daglige flygninger fra Bergen til Helsinki og én ukentlig mellom Tromsø og Helsinki. Finnair fortsetter også å fly til Bergen via Stockholm. Begge de nye rutene korresponderer med Finnairs ruter til Asia, i tillegg til destinasjoner i Europa.

Bonuspoeng og lounger

Rutene flys med Widerøe-fly, mens salg av billetter og markedsføring gjøres av Finnair. Det betyr at du ikke får Eurobonuspoeng på disse reisene, men i stedet får poeng på Finnair Plus/One World som har disse samarbeidende flyselskapene.  
Service ombord i flyet er basert på Finnairs servicekonsept.
Vanligvis kan du bruke SAS sine lounger når du reiser med Widerøe. Men når det gjelder samarbeidet med Finnair er det Finnair og deres samarbeidslounger du kan benytte. Som for eksempel Oslo Lounge på Oslo Lufthavn Gardermoen.