Himmelsk fiskesuppe i Engelsviken

En skikkelig overraskelse på bordet

Denne suppa må være blant de beste fiskesuppene i Norge. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Jeg vet ikke hvor mange spisesteder langs Norskekysten som mener at de har verdens beste hjemmelagde fiskesuppe. Felles for de fleste er at de i beste fall har middels god fiskesuppe som er veldig overpriset i forhold til kvaliteten.

Innrømmelsen

Derfor må jeg komme med en innrømmelse: Forventningene var ikke all verden da jeg besøkte Engelsviken Brygge Fiskerestaurant forleden. Jeg fryktet at også denne bryggerestauranten var et spisested med oppskrytt, kostbar fiskesuppe i hyggelige omgivelser.

Menyen, som man finner på mobiltelefonen via en qr-kode, bar bud om en rekke hovedretter i øvre prisklasse med tanke på at det er en enkel sommer-ute-restaurant. Steinbit til kr 280, ørret til kr 395. hamburger til kr 265 og kyllingsalat til kr 260 dukket opp foran skalldyrtallerken til kr 670.

På bryggekanten i Engelsviken i Østfold ligger fiskerestauranten. Foto: Odd Roar Lange

Deretter landet blikket på liten fiskesuppe til kr 210 og stor fiskesuppe til kr 345. Kunne den virkelig være verd 345 kroner?

Kjapp og effektiv bestilling og betaling via appen, og deretter noen få minutter før servitøren var på plass med drikke.

Ikke lenge etter var suppa på plass. Og hvilken fiskesuppe!

Trykk på bildene for å se dem i større format. Foto: Odd Roar Lange

Snakker vi om Norgesmesteren?

Jeg har spist fiskesuppe på et hundretalls restauranter rundt om i verden. Kvaliteten har variert. Men ingen kan måle seg meg fiskesuppa til Engelsviken Brygge Fiskerestaurant.

Rikelig, ja nesten i overflod, med fisk og skalldyr i en kremet fiskesuppe med gode grønnsaker og krydder. Perfekt kombinasjon - og i en enorm porsjon. Her hadde det fin holdt med en lite, eller kanskje middels porsjon. For den store ble rett og slett for stor, selv for en sulten voksen mann som ikke er småspist.

Tilleggsbestillingen av pommes frites var i alle fall helt unødvendig. Suppa var en nytelse fra begynnelse til slutt. Sommerstemningen på brygga var førsteklasses. Dette er sommerens varmeste anbefaling.

Var det ikke noe å trekke?

Jo, dessverre - men det er enkle ting som er lett å fikse: Brødet som fulgte suppen var av det prefabrikerte slaget av sånne du kjøper halvstekt på Kiwi.
Her bør det byttes ut med hjemmebakt og fersk brød.

Og dessverre var bare noen av bordene av sjarmerende teak-kvalitet som kler bryggerestauranten. Vårt bord hadde et havarert plastlaminat som var rent, men skittent ut. Slike ting bør lukes bort og jeg regner med at det er bedret når jeg kommer neste gang. For jeg kommer gjerne tilbake til fiskesuppa på Engelsviken Brygge utenfor Hvalerøyene og Fredrikstad.

Du kan lese historien om restauranten her.

Engelsviken Brygge Fiskerestaurant

Fra 15. juni: Alle dager 12-21
Adresse: Engelsvikenveien 6
1628 Engelsviken
Telefon 69351840
post@engelsvikenbrygge.no

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.

Odd Roar er også ansvarlig for reisereportasjer og nyttige reisetips på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media