Nå åpner denne kafeen - på toppen av Norge

Høytsvevende satsing for bilturister

Skjermbilde 2020-07-01 kl. 19.05.20.png

(ODD ROAR LANGE På det høyeste punktet på «Nasjonal turistveg Valdresflye» og med utsikt i alle himmelretninger, ligger den nye kafeen «Flye 1389» som åpner 2. juli 2020.
I kafeen får gjestene servert lokal mat fra Valdres og Gudbrandsdalen mens de nyter utsikten mot de legendariske fjellene Besshøe, Høgdebrotet, Tjønnholstinden, Rasletinden og flere andre topper.

Gamle tomter

«Flye 1389» er bygd på tomten til Valdresflya Vandrerhjem og har sitteplasser for 36 gjester. Bygget inneholder kafé med kjøkken og salgsarealer, fire toalett og et lite personalrom.
Fjellkafeen skal drives av Den Norske Turistforening og vertskapet på Gjendesheim Turisthytte, forteller Nasjonale Turistveger i en pressemelding.

Ute og inne

Uteområdet har to tilrettelagte område med sittebenker for uteservering og rasting. For å unngå uønskt slitasje i landskapet har området fått ny inn- og utkjøring og en større gruslagt parkeringsplass med ladestasjon for el-bil.
Kafeen er også tilgjengelig for rullestol.

Toppen av fjellet

Nasjonal turistveg Valdresflye fikk sine første utsiktspunkt Rjupa og Vargebakkane på hver side av fjellet i 2005/ 2006.
Statens vegvesen har også gjort mindre tiltak på utvalgte småstopp, blant anna ved starten av fotturen til Bitihorn. Kunstverket «Rock on Top of Another Rock» av Peter Fischli og David Weiss kom på plass i 2012. Første byggetrinn på Gjende/Reinsvangen ble åpnet i 2019.

Store prosjekt

Prosjektet Flye 1389 er sammen med utbygginga ved Gjende, Vøringsfossen og Torghatten de største tiltakene som inngår i satsingen på Nasjonale turistveger framover mot 2023, alle med økonomisk støtte fra fylke og kommunar.

Byggherre: Statens vegvesen
Arkitekt: Knut Hjeltnes Arkitekter
Rådgivande ingeniørar: Siv.ing. Finn-Erik Nilsen AS og K. Apeland. 
Entreprenør: Brun Bygg AS