Slik blir Hurtigrutens nye opplevelse - på land

Verdens nordligste hotellnyhet åpner dørene

SVALBARDS ENESTE COCKTAILBAR: Drikkemenyen er omfattende på Funken Bar og omgivelsene eksklusive.
Foto: Hurtigruten Svalbard/Agurxtane Concellon  

(ODD ROAR LANGE): De fleste forbinder navnet Hurtigruten med kystlinja fra Bergen til Kirkenes. Noen tenker også på ekspedisjonskipene som seiler til polare strøk.
Men nå kommer de også med det det omtaler som «verdens nordligste hotellnyhet»:
Et hotell som Svalbard aldri har sett maken til har nemlig åpnet dørene.

Historisk sus

Funken Lodge ble opprinnelig bygget i 1947 som bolig for funksjonærer og representasjonslokale for Store Norske Spitsbergen Kulkompani, og fikk raskt kallenavnet «Funken», skriver Hurtigruten i en presssemelding.
Etter en totaloppussing har Hurtigruten Svalbards nye hotell nå åpnet dørene som Funken Lodge.

UTEN MAT OG DRIKKE...:  Med naturlige råvarer og et rikholdig vinkart, løfter nyoppussede Funktionærmessen Restaurant standarden på spisestedene på Svalbard til et nytt nivå. Foto: Hurtigruten Svalbard/Agurxtane Concellon

— Dette er et stykke Svalbard-historie som endelig får den drakten det fortjener. Funken Lodge skal fortsatt ha Svalbards beste restaurant. Nå blir det også Svalbards beste hotell, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.
Hotellet eies og drives av Hurtigruten Svalbard, og skal gi eventyrlystne gjester fra hele verden en helt unik hotellopplevelse med historisk sus.

Design

De 88 nyoppussede gjesterommene er spesialdesignet med fokus på detaljene som skal løfte hotellopplevelsen. I tillegg til turndownservice, blir alle gjestene invitert på gratis «Afternoon treat» der de kan dele dagens opplevelser over gratis mat og varm drikke, forteller Hurtigriten Svalbard - og fortsetter:
«Funktionærmessen Restaurant» har gjenoppstått i fordums prakt. Gjennom store panoramavinduer kan du nyte den spektakulære Svalbard-naturen med det som er en av verdens råeste restaurant-utsikter. På menyen står deleretter, Svalbards beste biffer, et bredt utvalg sjømat som kongekrabbe, Svalbardrein og lokale urter. Alt sammen paret med viner fra det som trolig er Arktis’ mest omfattende vinliste.

Varme på polarøya

Helt nye Funken Bar gir en varm og eksklusiv følelse, og blir Svalbards eneste ordentlige cocktailbar. Her kan du også nyte en god vin eller få tilbake varmen foran den store peisen mens du fordyper deg i historien til Amundsen, Nansen eller lokale ishavspionerer i hotellets store utvalg polarlitteratur. Her får du også enkle lunsjretter fra Funktionærmessens unike kjøkken.

Det gamle Nordpolet – Svalbards legendariske polutsalg fra 1954 – har blitt renovert for vin- og champagnesmaking.
Med over 70 ulike typer champagne, byr Funken Lodge på et av Norges største utvalg av champagne.
Fra hotellet kan gjestene også få enkel tilgang til Hurtigruten Svalbards omfattende utflukts- og aktivitetstilbud. 
Funken Lodge blir et frittstående hotell i Nordic Choice-kjeden, og havner i eksklusivt selskap sammen med blant annet «Copperhill Mountain Lodge» i Åre og «The Thief» på Tjuvholmen i Oslo.

Full satsing

— Vi så et enormt potensiale for videre utvikling da vi bestemte oss for å satse maksimalt i å gjøre hotellet til en attraksjon i seg selv. Sammen med Nordic Choice Hotels skal Hurtigruten bidra til å trekke flere norske og internasjonale reisende til denne fantastiske perlen – gjennom hele året, sier Skjeldam.

VIL BLI SVALBARDS BESTE HOTELL: Funken Lodge har blitt et hotell med historisk sus: 88 nyoppussede rom, restaurant, en omfattende vin- og champagnemeny og øygruppens eneste cocktailbar.
Foto: Hurtigruten Svalbard/Agurxtane Concellon

FAKTA – FUNKEN LODGE

Antall rom: 88, herav 59 dobbeltrom, 10 twinrom, 14 enkeltrom, 4 suiter, 1 handikaprom.
Restaurant: Funktionærmessen Restaurant
Konferansefasiliteter: Flere møterom, opptil 140 personer.
Andre fasiliteter: Cocktailbar, peisestue, trimrom og velværeavdeling med sauna.
Andre tilbud: Rikholdig tilbud av aktiviteter og opplevelser.