Slik blir Vy´s nye pakketurer til fjell og fjorder

Kaffekos, rusleturer og eksotiske naturopplevelser

Rauma og Ålesund blir Vy´s nye satsingsområde.

(ODD ROAR LANGE): Vy (tidligere NSB) har etablert et nytt forretningsområde: reiseliv. Utgangspunktet er reiser til og med Bergensbanen og Flåmsbana. Men nå ser Vy Reiseliv også til Møre og Romsdal. Ved hjelp av tre ulike pakkerreiser til Nordvestlandet håper Vy Reiseliv å øke trafikken på Dovrebanen mellom Oslo og Dombås, og deretter på Raumabanen til Åndalsnes.

Reisepakker

De tre pakketurene er i ferd med å lages ferdig for salg i disse dager. Målet er at de skal være pakket og klare til Norwegian Travel Workshop i Stavanger, 16.-19.- april 2018.

Reisepakkene til Nordvestlandet skal «prøveselges» til utenlandske turoperatører på NTW. Og pakkene skal prøves ut i 2018-sesongen. Deretter skal salget intensiveres med tanke turistsesongen 2019.

Lokalmat fra Sødahlhuset kafé i Åndalsnes. Foto: Odd Roar Lange

Slik blir pakkene

° Pakke 1: De enkleste pakkene inneholder kun reiser med tog mellom Oslo og Åndalsnes.
° Pakke 2: Inneholder ulike aktiviteter i samarbeid med operatører som Friluftslek og andre lokale leverandører i Åndalsnes. Denne pakken inneholder overnattinger på Hotel Aak og/eller Grand Hotel. Det er i utgangspunktet ikke lagt opp til «ekstremturer» over Romsdalseggen eller klatring i den nye Via Ferrattaruta Romsdalsstigen. Det legges i stedet opp til enkle soft-adventure-opplevelser som lette fotturer, koking av kaffe på bål ved sjøen eller elva og lignende. På sommerstid er det aktuelt med middag i restauranten på Trollstigplatået.
® Pakke 3: Denne reisen går, etter oppholdet i Åndalsnes videre til Ålesund. Her kan turistene få oppleve «urban life» i en mellomstor norsk by. 

Grønn turisme

Samtlige av turene går først og fremst med tog fra Oslo/Gardermoen til nordvestlandet. Og deretter ved bruk av allerede eksisterende offentlig  transport. Det vil si bruk av busstransport i allerede oppsatte ruter. Kun i enkeltestående tilfeller vil det bli satt opp egen transport, når offentlig transport ikke er mulig. 

— Norge er et av verdens vakreste land med noen av verdens vakreste togreiser, blant de som er kåret mange ganger er bl.a. Flåmsbana, Bergensbanen og Raumabanen. Den svake kronekursen har gjort at turismen har hatt en fin vekst de siste årene. Vy dekker store deler av Norge med tog og buss, og reiser til svært mange attraktive reiselivsdestinasjoner. Samtidig merker vi at interessen for grønn turisme har økt voldsomt. Vi har en unik mulighet til å tilrettelegge for miljøvennlige og bærekraftige turistopplevelser, sier Marianne Broholm Einarsen, konserndirektør Vy Reiseliv til Thetravelinspector.no

Ny satsing fra NSB

— Med dette som utgangspunkt har vi forsterket satsningen på reiseliv gjennom etablering av Reiseliv som et eget forretningsområde. 
Det er to sentrale nye elementer i satsningen:
° Utvikling av digital reiselivsløsninger som skal pakketere tog, buss og båt til attraktive destinasjoner og opplevelser.  Pakkene skal selges både til nasjonalt til enkeltkunder og grunner og internasjonalt direkte til turistene og til turoperatørene.
° Delta i utviklingen av bærekraftige reiselivsdestinasjoner.

NSB er på plass på Åndalsnes med egne turisttog. I bakgrunnen er Tindesenteret. Foto: Odd Roar Lange

— Kjernen i det vi ønsker å levere er reiseopplevelser som gir minner for livet – hvor vi selger natur- og kulturopplevelser. Sammen med andre reiselivsaktører ønsker vi å sette sammen transport, natur- og kulturopplevelser der turisten får både se og oppleve spennende aktiviteter.
Romsdalen er en av Norges vakreste naturområder, den har unike fjellpartier og vakre fossefall. Raumabanen er fantastisk natur- og kulturopplevelse med spektakulær ingeniørkunst, og i kombinasjon med spennende aktiviteter som Romsdalen kan by på, ønsker vi å selge dette ut i verden, sier Broholm Einarsen.
— Vi har blant annet utviklet tre pakketurer sammen med lokalt reiseliv i Romsdalen.  Vi skal selge disse pakkene på internasjonale workshops den nærmeste tiden. Dette gjelder (ITB) i Berlin, Argentina og Brasil i mars, samt NTW i april, forsetter reiselivssjefen i Vy. 

Tindesenteret i alpebyen Åndalsnes. Foto: Odd Roar Lange

Nye turer på veg

— Rundturene er en test ut i markedet, og vi er spente på tilbakemeldingene fra turoperatørene.  Vi vil løpende justere og korrigere produktene våre i tråd med tilbakemeldingene. Vi utvikler også lignende turer i andre markedsområder, avslutter Marianne Broholm Einarsen.
(EDIT: I den opprinnelige artikkelen var Vy omtalt som NSB. Dette er nå endret til Vy)

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no