Gloppen hotell fikk nye eiere - skifter dørmatte og vimpel

Et av Norges beste hotell ble solgt til denne hotellkjeden

(ODD ROAR LANGE): Classic Norway har kjøpt Gloppen Hotell i Sandane i Sogn og Fjordane. Dermed har den moldebaserte hotellkjeden som har en rekke hotell i Møre og Romsdal og Lofoten fått sitt første hotell i nabofylket i sør. Det er Preben Moen som selger hotellet for en ukjent sum.

Glad laks

– Vi har i dag kjøpt Gloppen Hotell, med både drift og eiendom, av eieren Preben Moen. Det er et meget flott historisk hotell, med aner tilbake til engelske lakselorders tid i Norge. Lakseelva er fortsatt et stort aktivum for hotellet, sier Erik Berg til rbnett.no
Dermed ble det en gledens dag for forretningsmannen Erik Berg som selv er en lidenskapelig laksefisker. Og han kommer sannsynligvis til å glede seg over lakserettighetene sammen med gjestene.
Erik Berg (70) eier Classic Norway sammen med Stein Erik Hagen, og har de siste årene har kjøpt en rekke hoteller og reiselivsbedrifter.  Det er ikke lenge siden selskapet kjøpte Strand Hotell Fevik på Sørlandet usett. Det gjorde han ikke denne gangen.
I 2013 overtok Preben Moen hotellet etter at faren, Dag Moen, døde. Den da 22-år gamle Preben ble landets yngste hotelldirektør

Ureist mat på fat

Siden den gang er hotellet pusset opp, og Preben Moen er en av initiativtagerne til Chefsdinner Norge.
«Vi er blant Norges største ildsjeler for lokal mat og drikke- og består av Nils-Henning Nesje fra Mat med hjerte, Preben Moen fra Gloppen Hotell, Gunnar Nagel-Dahl, tidligerer matatache hos Fylkesmannen i Hordaland, og Torstein Hatlevik fra Haaheim Gaard.», skriver de på sin egen hjemmeside.

Skifter dørmatte og vimpel

- Jeg har veldig tro på konseptet til Classic Norway. Det er et unikt system der de virkelig satser på unike og historiske hoteller. Jeg ville aldri solgt til noen andre, understreker han og legger til at det eneste som blir forandret med ny eier på plass, er dørmatten og vimpelen med Classic Norway-logoen, sier Preben Moen til Dagens Næringsliv.
Gloppen Hotell har frem til nå vært medlem av De Historiske Hotel og Spisesteder. Det er ikke kjent om hotellet blir med videre i De historiske, som ikke er vanlig hotellkjede, men en uavhengig samling av Norges mest sjarmerende hoteller og spisesteder. Gloppen hotel har fått en rekke priser de siste årene.  

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no