Disse 20 skal gi deg franske fristelser i Norge

Slik kan du bli med på verdens største franske middag

(ODD ROAR LANGE) De utvalgte restaurantene til Goût de France/Good France 2018 offentliggjort. Utenriksminister Jean-Yves Le Drian, den franske stjernekokken Alain Ducasse og statssekretær Jean-Baptiste Lemoyne stod for lanseringen. 
Og 21. mars 2018 er det altså tid for verdens største franske middag med over 3000 deltakende restauranter over hele verden.
Bent Stiansen, vinner av den prestisjetunge konkurransen Bocuse d’Or 1993 er ambassadør for prosjektet. Mens Frankrikes ambassadør i Norge, Jean-François Dobelle presenterte arrangementet og de norske deltagerne sammen i den franske ambassadørboligen i Oslo fredag 9. mars. 

Dette er Goût de France

Du trenger ikke reise til Cannes (bildet) og Frankrike for å oppleve franske gastronomi.
 

De deltagende restaurantene forbereder en fire-retters meny inspirert av fransk kokkekunst og serverer den, i sin restaurant, på samme dato verden over: 21. mars 2018
I fjor deltok rundt 2100 kokker og restauranter fra 149 land på alle de fem kontinentene. Goût de France-middag ble servert nærmere 250 000 gjester.

Noen av de norske restaurantene var på plass da den franske ambassadøren presenterte deltagerne.                                                                       Foto: Odd Roar Lange

De norske deltagerne

 Følgende 19 restauranter og én videregående skole som deltakere her i Norge:

  1. Grefsenkollen Restaurant (Oslo)
  2. L’Ardoise (Oslo)
  3. Klosteret restaurant (Oslo)
  4. Cru Vin & Kjøkken (Oslo)
  5. Brasserie Hansken (Oslo)
  6. Theatercaféen (Oslo)
  7. Restaurant Vaaghals (Oslo)
  8. Strand restaurant (Oslo)
  9. Brasserie France (Oslo)
  10. Brasserie Blanche (Oslo)
  11. Statholdergaarden (Oslo)
  12. BA 53 (Oslo)
  13. Kalas & Canasta (Trondheim)
  14. To Rom og Kjøkken (Trondheim)
  15. Rå videregående skole (Troms)
  16. Restaurant Smak (Tromsø)
  17. Le Monde (Kristiansand)
  18. Steenhuset (Arendal)
  19. Smak Brasseri (Sandefjord)
  20. Jacob & Gabriel (Skien)

Restaurantsjef Øyvind Bruland og salgssjef Janine Medhus Dickens fra Theatercaféen/Hotel Continental.                                                                          Foto: Odd Roar Lange

For den verdensdekkende listen over restauranter, se Goût de France/Good France sine hjemmesider