Takker hele Norge med gratis strømme-konsert i kveld

Supersommeren avsluttes med denne solnedgangskonserten

Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes.

Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes.

(ODD ROAR LANGE): Gjør deg klar for en unik gratiskonsert lørdag 15. august. For denne kvelden inviterer Visit Rjukan og Gaustabanen den norske befolkningen med gratis streeming-konsert fra Gaustatoppen.

Sommerrekord

Rekordmange har lagt sin Norgesferie til Rjukan i sommer, noe som var sårt trengt for reiselivsnæringen etter lock down i våres. «Vi har opplevd en enorm interesse for Rjukan i sommer, og alle har respektert og overholdt smittevernstiltakene på en god måte. Nå vil vi gi noe tilbake til den norske befolkningen som takk og inviterer derfor til gratis streeming konsert i solnedgang fra Gaustatoppen», sier salgssjef i visitRjukan, Håvard Kleven. Artistene som spiller på Gaustatoppen lørdag kveld er Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes.

Turen til topps

Daglig leder i Gaustabanen, Halvor Haukaas, er en av de som har kjent besøkstrykket på kroppen i sommer.
-Vi vet at på Gaustabanen og enkelte andre plasser på destinasjonen har de besøkende måtte smøre seg med litt tålmodighet og stått i kø grunnet begrenset kapasitet for å ivareta smittevernet.
Men jeg opplever at de fleste er fornøyde og tar tiltakene på alvor. Jeg hadde ønsket å kunne invitere det norske folk opp hit til Gaustatoppen for å oppleve konserten i levende livet, men når situasjonen er som den er, sender vi konserten live hjem til folket som takk og med oppfordring til å fortsette å ta tiltakene på alvor, sier Haukaas.

Beundring

Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes synker i solnedgangen fra Gaustatoppen for å takke den norske befolkningen.

Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes synker i solnedgangen fra Gaustatoppen for å takke den norske befolkningen.

Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes møtes med gjensidig beundring for hverandre som artister under «Hver gang vi møtes» i 2019.
Der oppstod det tanker om et musikalsk samarbeid mellom de to og siden da har turneen «Viser på veien» ledet til over 50 utsolgte konserter landet rundt. Maria fra Senja og Lars fra Svolvær og begge med sterk forankring i den nord norske vise tradisjonen.
Sanger som Bremnes sin «Å kunne æ skrive» og Marias «Himmel Nok Tel alle» er låter som nordmenn har omfavnet landet rundt.

Det er altså to sterke musikere og to sterke stemmer møtes på Gaustatoppen lørdag 15.08.

-Vi gleder oss stort til å spille på Gaustatoppen på lørdag. Sola har meldt seg og det blir en fantastisk «scene» å få spille på», sier Haukaas Mittet.

Se dem live fra Gaustatoppen på www.facebook.com/visitrjukan et sted mellom kl 20 – 21.30, altså i det solen går ned fra Telemarks tak.