Hilde skal utvikle toppen av Fjord-Norge

Flytter fra fjellbygda til fjordregionen.

48406780_2183246541942437_5655438684254633984_n.jpg

(ODD ROAR LANGE): Hilde Bergebakken blir Molderegionens nye prosjektansvarlige innenfor reiseliv. Hilde Bergebakken er nemlig ansatt som produkt – og markedsutvikler for å løfte reiselivssatsingen i kommunene Aukra samt Midsund, Molde og Nesset som skal blir nye Molde kommune.
Dermed skal den nordlige delen av Fjord-Norge utvikles ytterligere, og dette skjer samtidig som skianlegget Tusten Skiheiser i Molde ansetter produktutvikler og Atle Braute allerede er ansatt som ny reiselivsselger i Molderegionen.
I tillegg fortsetter arbeidet med å utvikle kombinasjonen mat, kultur og natur for å skal lokke flere turister til Møre og Romsdal. Disse prosjektene er valgt ut som piloter.

Lassevis med erfaring

Hun er 55 år, utdannet økonom og reiselivsutvikler. Bergebakken har tidligere arbeidet i Destinasjon Røros, konsernene HÅG a.s.a og LHL-Gruppen. De siste årene har hun drevet eget utviklingsfirma innen reiseliv, og driver nettavisen Lokalmatnytt.no.
Bergebakken har bred erfaring fra utvikling av reiseliv, opplevelser, lokalmat, kultur- og naturarvformidling, kulturarrangementer, politikk, og har de siste årene holdt en rekke foredrag innen reiselivsutvikling i inn- og utland. Hun var prosjektleder for Norwegian Travel Workshop på Røros, og ledet piloten og utviklingsarbeidet med bærekraftig reiseliv i Destinasjon Røros fram til internasjonale anerkjennelser.

Dragning mot kysten

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe som markeds- og produktutvikler. Jeg har alltid hatt en dragning mot kysten, og dere har gjort en god jobb med en spenstig Masterplan for reiseliv 2030. Det er et stort potensial innen reiseliv i Molde-regionen, og jeg tror vi skal få til en rekke gode, bærekraftige og salgbare opplevelser innenfor temaområdene i planen.  Molde og Aukra kan bli en opplevelsesregion som virkelig settes på kartet, og jeg gleder med til å jobbe sammen med aktørene om en realiseringen av opplevelser innen vandring, sykkel, fiske sammen med kultur- og idrettsarrangementer på Nord-Vestlandet, sier Hilde Bergebakken.
Bergebakken vil ha sitt arbeidssted hos Molde Næringsforum og starter i jobben 18. februar 2019.

Et godt valg

Etter min mening er valget av Hilde Bergebakken som produkt – og markedsutvikler et svært godt valg. Hun har kompetanse og erfaring, og vet mye om hva som kan fungere og hva som ikke kan fungere for å gjøre Nordvestlandet mer attraktivt i inn- og utland. Det er egentlig underlig at hun ikke er hentet til regionen for lenge siden.
Men nå kan reiselivet på toppen av Fjord-Norge glede seg. En kapasitet er hentet inn på laget.
Jula kom tidlig til Rosenes by og nabokommunene i år.