Her er Stockholms nye norske hoteller

Her kan du bo godt når du reiser til Stockholm

 Utsikt over Stockholm  - fra taket av Hotel At Six.        Foto: Hotel At Six

 Utsikt over Stockholm  - fra taket av Hotel At Six.        Foto: Hotel At Six

(Odd Roar Lange): Tre nye hoteller åpner dørene i Stockholm. To av dem er norske.

At Six

23. mars i år åpner Petter Stordalen to nye livsstilshotell på Brunkebergstorg i sentrale Stockholm. Det mest luksuriøse er At Six – som er skapt i samarbeid med det prisvinnende London-baserte designbyåret Universal Design Studio.
Her vil Stordalen gi gjestene en unik opplevelse blant eksklusive møbler, materialer og armaturer, og en kunstsamling med spesialbestilte verk signert noen av samtidens største navn.
Ambisjonen er å tilby en opplevelse som byr på både kunst, arkitektur og service i verdensklasse! Hotellet rommer 343 praktiske og luksuriøse hotellrom – deriblant over 40 små og store suiter, samt to etasjer med fellesarealer med plass til 1000 gjester, skriver Visit Sweden i en pressemelding.
 De besøkende vil også få tilgang til flere restauranter og barer, samt en gym- og velværeavdeling. Hotellet har allerede merket stor pågang fra nysgjerrige gjester, etter at New York Times nylig listet Hotel At Six som et av 17 hotell det er verdt å sjekke inn på i 2017.
Les mer om At Six her

Hobo

Ved siden av At Six åpner Stordalen enda et hotell. Det kreative og lekne Hobo åpner også i mars 2017. Her har det Berlin-baserte designbyrået Studio Aisslinger skapt et moderne, urbant og helhetlig konsept, som både er funksjonelt og stilig. 70-tallsbygningen i funkisstil huser 201 hotellrom og to etasjer med fellesarealer. Stilen er ren og moderne, men krydret med en livlig hippie-touch.
– Å komme inn på et hotellrom og oppdage at sengen står midt i rommet – med gavlen mot døren, det er sånt som overrasker og skaper en kreativ og minneverdig atmosfære, sier Werner Aisslinger, som er grunnleggeren av Studio Aisslinger.

Illustrasjon fra nettsiden til Hobo

Hotellet skal bære preg av spennende lys- og lydteknikk. Blant annet kan gjestene produsere musikk med det Stockholm-baserte teknikkfirmaets Teenage Enineerings innovative Pocket Synth. Og på toppen av hotellet troner restauranten TAK, som skal friste med snacks, eksklusive retter og en herlig utsikt.

Les mer om Hobo her

I tillegg jobbes det nå med byggingen av enda en nytt hotell i Stockholm. Denne gangen er det svensk-eid.

Downtown Camper by Scandic

Høsten 2017 åpner Scandic det som omtales som en inspirerende base camp for urbane oppdagere.
Hotellet Downtown Camper blir også å finne på Brunkebergstorg midt i den svenske hovedstaden, bare et steinkast fra Sergels Torg. 
Her skal urbane uttrykk og naturens preg smeltes sammen til et kreativt og sosialt miljø, hvor luksus ikke handler om kvadratmeter, men om generøsitet, samvær, inspirasjon og opplevelser, skriver Visit Sweden i sin pressemelding.

Hotellets personale skal kunne gi deg gode tips til hvordan du best kan nyte byen, og gjesterommene spenner fra små, smarte krypinn, til rom som kan kobles sammen for større grupper og suiter med storslått utsikt over Stockholm.
På plassen vil det også bli restaurant, bar og gym, imens de tradisjonelle konferanserommene erstattes av personlige rom med plass til møter, arrangement, musikk, film, mat, samtaler og mingling.

Les mer om Downtown Camper her