Her er de heteste hotelltrendene i 2017

Luksus i særklasse, nye hotellkonsepter og slow living-getaways.

The Royal Atlantis.

(Odd Roar Lange): Hotellbransjen er i enorm endring. Noe hotell bygges, andre rives, noen stenges for å bli totalt renovert. 2017 byr på en lang rekke lekre hoteller som garantert gir reiselyst.
The Travel Inspector og hotellportalen Secret Escapes guider deg til noen de hotteste hotelltrendene – og hvor du kan finne dem.

Absolutt luksus

Arkitektoniske vidundere, ubegrenset concierge-service, private bassenger og ekstraordinære spa-opplevelser. Luksushoteller som frister med ekstravagante opplevelser var tidligere forbeholdt de aller rikeste. Men i takt med at luksusmarkedet vokser blir luksusen også tilgjengelig for oss vanlig dødelige.

 I allerede luksuriøse Dubai åpner i 2017 et hotell i den absolutte luksus-særklasse. The Royal Atlantis minner om en stabel overdimensjonerte glasskasser med direkte utsikt mot det åpne hav og er omgitt av vakre hager og infinitybassenger.

Stress ned med slow living

Som een motvekt til den enorme teknologiske utviklingen og den globale digitale "FoMo-epidemien" (Fear of missing out) tilbyr flere og flere hoteller nå ”slow living retreats”.
Her kan gjestene logge ut og koble seg fra teknologien og hverdagens stress og jag.
Autentiske naturopplevelser, stillhet, velvære for kropp og sjel og mangel på tv og wifi markerer et oppgjør med det postmoderne samfunnet og den digitale tidsalderen. Mange hoteller gjør denne tendensen komplett ved å servere måltider kun tilberedt av økologisk og kortreist mat.

Her kan du oppleve det: På en liten privat øy, like utenfor Grenada i Nicaragua, ligger Jicaro Island Ecolodge. Stedet er totalt selvforsynt og serverer kun økologisk og lokalt dyrket mat. Hotellet er bygget opp av små hytter, som ligger helt nede i vannkanten og gir gjestene muligheten for å være i ett med naturen.

Konsepthoteller i særklasse

Gjennomførte hotellkonsepter, der ingen detalj er overlatt til tilfeldighetene er på sterk frammarsj. Det skal gå en rød tråd gjennom alt fra innredning, musikk, restaurant og service. Det skal finnes en historie og en liten twist som gjør opplevelsen unik. Bare en seng å sove i er ikke nok.

Her kan du oppleve det:Hotel NHow i Berlin er selve navet i konseptet musikk og kunst. Her finner du et musikkstudio i kjelleren og et eget museum for moderne kunst. Skulle du ønske det kan du også leie en elgitar eller et dj-bord med opp på rommet. Du trenger med andre ord ikke forlate hotellet for å kjenne på byens puls.  

"Hygge" både ute og hjemme  

Den danske ”hygge”-trenden har selvsagt ikke gått internasjonale trend-neser forbi.
Det har blitt skrevet flere bøker på temaet og særlig hvordan man innreder med «hygge». Nå har trenden også funnet veien til hotellbransjen, hvor den hyggelige stemningen brer seg ut over værelser og fellesområdet.
Denne trenden kan føles en smule sær her hjemme siden hygge er noe vi nordmenn tar for gitt, men ute i den store verden er hygge noe av det mest trendy du får akkurat nå.

Her kan du oppleve det: Borte bra men hjemme best. På tross av mange gode forsøk kan ingenting måle seg med ekte hygge. Og spesielt ikke dansk hygge. På Ruths Hotel i Skagen går hygge og idyll hånd i hånd. Peisestuen varmer i de kalde vintermånedene og i sommerhalvåret finner man ikke et hyggeligere sted når bølgene slår mot stranden. ruths-hotel.dk

Gourmetopplevelser on-site

Stadig flere hoteller oppgraderer sine restauranter og tilbyr ekstraordinære gourmetopplevelser for å tiltrekke gourmetturister og foodies. Dette gjelder også de ledende hotellbarene som tilbyr sjeldne viner, lokalt øl og spesielt utvalgt brennevin.

Her kan du oppleve det: Matglade gjester reiser gjerne til majestetiske Hotel Barrière Le Majestic i Cannes. Her kan de nyte en gourmetmiddag på restaurant Fouquet’s, som kan skryte av hele tre Michelin stjerner. Restauranten føles som et ekte parisisk brasserie og menyen er skapt av den franske toppkokken Pierre Gagnaire.

High-tech all the way

Teknologi er en stadig større del av hotellopplevelsen og her ligger det uendelig med muligheter for å spare gjestene tid, men også gjøre oppholdet enklere og mer behagelig.
Dette kan være gjennom forenklede check-in prosesser, der innsjekk gjøres på gjestens egen smartphone, eller det kan være på rommet, der gjestene selv kan tilpasse lys, temperatur, musikk og underholdningstilbud via nettbrett, app, smart tv og streaming-enheter som Apple TV eller Google Chromecast. Men mengden nettbasert teknologi setter store krav til hotellenes wifi-kapasitet. 

Yotel i New York.

Her kan du oppleve det:Yotel i New York blir du ikke møtt av en resepsjonist i lobbyen. Alt er automatisert og med noen få klikk er du sjekket inn og har fått nøkkelen til rommet. Og selve rommet er utstyrt med interaktive touch-vegger som styrer lys og lyd. Ønsker du å oppbevare koffertene etter check-out fikser hotellets bagasje robot det for deg. Her finner du til og med en utendørs kino på taket. 

Hvor finner du hotellene?

Jakter du på flere unike hotellopplevelser? Sjekk gjerne Secret Escapes som er en ledende bookingportal for luksushoteller - og som ofte har svært gode priser.