Dette er er et billig og veldig bra hotell i Göteborg

Her skjuler det seg en drøm av en hotellopplevelse 

Bli med inn på Hotel Pigalle.                                              Foto: Odd Roar Lange

Bli med inn på Hotel Pigalle.                                              Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Hotel Pigalle i Gøteborg! Merk deg navnet først og sist. 
Helt spesielle hotellopplevelser pleier å ha en nær sammenheng med spesielt høye priser. Ikke alltid, men ofte. Og midt i Göteborg sentrum ligger et hotell som du ikke bør gå forbi, selv om fasaden er så anonym at det er lett å gjøre det.
Hotel Pigalle er nemlig en liten skatt for dem som vil bo godt, spise godt og nye gode drikker og god stemning på en takterrasse. 

Innsjekk og utsjekk

Her tar hotellet deg med tilbake til Paris på tidlig 1900-tallet. Selv nøkkelringen til rommet er tungt metall dandert med plysj. Og rommet er som en reise i tid. Med myke stoler, en god og deilig seng, sorthvittbilder på veggene og en servant og toalett i gammel stil. 
Hotellets ansatte har skjønt at de jobber i serviceyrket. Selv om det var litt kø ved både innsjekk og utsjekk så ble det gjort med et smil og med effektivitet. 
Jernbanestasjonen, busstasjonen og parkeringshus ligger nært hotellet. Og siden Göteborg er en «håpløs» by å kjøre i, så er det en fordel å kunne sette bilen i p-huset for hele oppholdet. Hotellet har en rabattavtale med p-huset.

Se bilder fra hotellet her

Ut om kvelden? Hvorfor det!

Å bo på et sentrumsnær hotell fører ofte til at man ønsker å «gå ut for å spise». På Hotel Pigalle er det helt unødvendig. Jeg kan varmt anbefale Restaurant Atelier som ligger i toppetasjen. God mat, godt vinkart, ok prisnivå. Og da er det bare noen skritt ut til takterrassen hvor det er en god cocktailbar med loungemusikk i sommerhalvåret.
Vi ble derfor værende på hotellet under nesten hele Göteborgoppholdet. Det var et smart valg. Stemningen var god, gjestene hyggelige, servicen upåklagelig - og hotellet er som en reise i reisen.

God morgen

Frokosten på Hotel Pigalle er inkludert i prisen. Og det er en meget, meget god frokost. Serveres i restauranten i toppetasjen. Husk å sette av god tid til frokosten. En opplevelse. 
Hotellet som er innredet i tung fransk stil har i alle fall lett humør. På vinkartet finner du helikoptertur og Dom Perignon fra 3500 kroner. Og det er mulig å bestille en times joggetur sammen med en av hotellets ansatte.
Skulle du få lyst til en røyk på rommet? Glem det. Med mindre du er klar for å betale boten på 6000 kroner i tillegg til romprisen.
Romprisen på hotell varierer etter etterspørspørselen. Men 1200-1300 kroner per natt er latterlig billig for et så bra hotell.

Takterrassen en sommerkveld.                                             Foto: Odd Roar Lange

Hvem passer det for?

terning6-thetravelinspector

Hotel Pigalle er ikke det jeg vil kalle et familiehotell i tradisjonell forstand. Men for en romantisk tur, eller venninnetur (shoppingsenteren Nordstan er like ved), eller når du vil unne deg noe helt spesielt. Da er Hotel Pigalle et utmerket førstevalg. Anbefales.

Hotel Pigalle
Adresse: Södra Hamngatan 2a,
411 06 Göteborg, Sverige
Telefonnummer+46 31 80 25 21
Web: https://www.hotelpigalle.se