DNT-leder ble tatt av snøskred i helga

Dette sier Turistforeningen om skredulykka ved Trollfjordhytta 

Trollfjordhytta. Foto: Den Norske Turistforening

Det var styreleder i Vesterålen Turlag, Trond Løkke, som ble tatt av skred ved Trollfjordhytta søndag 3. november. Løkke har bred erfaring fra friluftsliv og har vært turleder og frivillig i Vesterålen turlag i en årrekke.  
Dette skriver Den Norske Turistforening i en pressemelding.

Styresamling i fjellet

Turfølget på ni personer var på Trollfjordhytta i anledning en styresamling i Vesterålen Turlag. Skredet gikk da følget var på vei ned, rundt 300 meter fra hytta langs den anbefalte vintertraseen. Løkke ble funnet etter 1,5 time under snøen, og fraktet ut. Tilstanden mandag formiddag er stabil, og han blir på sykehuset ett døgn til.  
- Vi er veldig glade for at dette gikk bra, og at alle som var involvert er i trygge hender. Vi vil gjerne takke redningsmannskapene og alle som bidro til at Trond ble funnet så fort og fraktet i sikkerhet, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang. 

Trugetur

Turfølget gikk på truger. Resten av gruppa ble igjen på Trollfjordhytta, sammen med en representant fra politiet. Politiet frakter disse ut i dag, mandag 4. november. 
-Vi jobber fortløpende med å kartlegge hendelsesforløpet, og vil ta en runde med de involverte når de er klare for det. Frem til da trenger de berørte ro og vi ber om at pressen kontakter oss i DNT sentralt for ytterligere spørsmål, sier Dag Terje Klarp Solvang.  

Følger du Thetravelinspector på Instagram?