Hotelltest: GRATIS KONDOM PÅ ROMMET - SYND DEN VAR BRUKT

Ikke akkurat Scandic De luxe

Velkommen til sengs - hvis du liker slike flekker.           Alle foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Kjære Scandic. Når renholdsarbeideren kommer til rom 910 på Scandic Kristiansund etter mitt opphold i helgen vil han eller hun finne et brukt kondompapir i sofaen. Vedkommende vil også oppdage blodflekk på overmadrassen og en ødelagt sofa, samt ødelagt skrivepult.

Renholderen vil også finne et endestykke til varmeovnen som har løsnet og ligger på gulvet, rett til venstre for ovnen under vinduet (flott utsikt, forresten).  

Jeg kan garantere at ingenting av dette skyldes meg. Det var slik da jeg sjekket inn.

Det samme gjelder skadene på vegger på rommet og på badet. Jeg lover - det er ikke meg som har ødelagt noe av dette. Det var åpenbart inkludert i prisen på De luxe-rommet.
  Jeg regner med at dere også tror meg på at råteskadene i vinduskarmen heller ikke er noe jeg har forårsaket under helgens opphold. 

På badedøren er det et stort felt med lim. Jeg tror det har vært et eller annet klistremerke der tidligere. Men nå er det borte, bare limet er tilbake. Ganske mye lim, egentlig, som burde vært fjernet med aceton elle. liknende. Men altså, det er ikke jeg som har stjålet det klistremerket, heller.

Og når det gjelder skruhullene i veggen: Der har det kanskje vært et bilde. Det var ingenting - bortsett fra hullene - da jeg ankom rom 910.
Det er heler ikke jeg som har laget merkene etter innbrudd på døra på naborommet.

Se bildene. Dette er hva som ventet på rom 910

Oppgradert

Det begynte så bra. Ved innsjekkingen fikk jeg beskjed om at oppholdet var oppgradert fra standardrom til De luxe-rom.
Stort, luftig, i øverste etasje - og lyst. Deretter ble det mørkt. 
 
For selv om førsteinntrykket var bra så ble resten dessverre en nedtur, med en ualminnelig lang mangelliste. 
La meg dessuten føye til: Det er ikke jeg som har stjålet permen med informasjon til hotellgjestene og byttet den ut med en et plastiskomslag av det aller billigste slaget.

Og blodflekker på overmadrass og gjenglemt kondompapir i sofaen er vel det aller tydeligste tegnet på at her er det en stor jobb å gjøre.

Når skybaren er helt stengt og lobbybaren stengte allerede ved midnatt denne lørdagskvelden, da måtte vi over til en av hotellets konkurrenter for å hygge oss en ellers utmerket kveld i Kristiansund.
Slik skal det ikke være på regionens største Scandichotell.

God morgen

Frokosten i Restaurant Sans. Heldigvis en liten opptur.    Foto: Odd Roar Lange

Men var det ingenting å glede seg over.
Jo, rett skal være rett. Servicen ved innsjekkingen var utmerket. Og frokosten i restaurant Sans søndag morgen holder også bra scandicstandard (selv om ryddingen ved bordene var mangelfull og gikk alt for sakte - og deler frokostsalen begynner å bli veldig nedslitt).
Men selve maten: Innbydende presentert og det smakte godt. 

Og - kommer man til hotellet med egen bil så er det gode parkeringsmuligheter like utenfor hotellet. 
Resepsjonsområdet trenger imidlertid en real opprydding. I dag er det både lekerom, fruktdisk, fryseboks med iskrem, stativ med brosjyrer og inn- og utsjekk i en salig blanding.

Utsikt - til noe bedre

Hotellet ligger sentralt midt i byens sentrum og dermed med kort avstand til shopping, konsertlokaler og de fleste andre attraksjoner i Kristiansund. Får du sjøutsikt (som meg) så kan du kose deg med næropplevelser med et aktivt havneliv og fine omgivelser.  

Les mer: 7 ting å gjøre på 7 timer i Kristiansund

Problemet for Scandic Kristiansund er at gjesten også vil få utsikt rett over sundet, til hovedkonkurrenten Thon hotel Kristiansund. Frem til Scandichotellet får en grundig oppgradering vil det være et mye bedre hotellvalg.

Til ledelsen i Scandic Hotels: Hvis dere mener alvor med at Scandic Kristiansund skal ta opp kampen med Thon Hotel Kristiansund, eller at hotellet skal gi gjesten en god opplevelse, så må dere snarest gi direktøren penger og mulighet til en totalrenovering.
For det som nå tilbys gjestene er dessverre pinlig dårlig. På nettsidene deres skriver dere:
Hver dag jobber våre medarbeidere med ett mål for øyet - å få gjestene våre til å føle seg velkommen hos oss om de skal treffe venner eller er på jobb.
 I Kristiansund er det en umulig oppgave før dere pusser opp.

Scandic Kristiansund

Adresse: Storgata 41, Kristiansund
Byggeår: 1987
Testet: De Lux-rom for to personer
Pris for oppholdet: 1099 kr inkl frokost
Terning: 2