NY KÅRING: HER FÅR DU LANDETS BESTE HOTELLFROKOSTER

Disse hotellene skal du velge dersom du vil ha en god start på dagen
 

Scandic Nidelven til topps i frokost-NM - igjen.                          Foto: Scandic Nidelven

Scandic Nidelven til topps i frokost-NM - igjen.                          Foto: Scandic Nidelven

(ODD ROAR LANGE): Frokosten omtales som dagens viktigste måltid. Det er kanskje delte meninger om akkurat dét. Men for mange hotellgjester er i alle fall frokosten ett av høydepunktene. Og Scandic Nidelven i Trondheim har i en årrekke brukt frokosten som sitt sterkeste markedsføringstiltak. 
Jeg kjenner mange hotellgjester som velger akkurat dette hotellet - ene og alene på grunn av den utrolige frokosten.
Nå tar hotellet tilbake tittelen som Norges beste frokosthotell - etter at Thon Hotel Svolvær vant konkurransen i 2016.
Dette gjør trønderne med sin ellevte seier i den anerkjente konkurransen Twinings Best Breakfast . Sterkt engasjement for lokale råvarer, egenprodusert mat og dedikerte medarbeidere er hemmeligheten bak årets seier, mener arrangøren Haugengruppen.

 Toppnoteringer

Scandic Nidelven gjenerobrer frokosttronen og Scandickjeden dominerer konkurransen med totalt 12 av 19 fylkesvinnere. Tre fylkesseire går til Thon og en går til Quality. Resten av vinnerne er kjedeuavhengige.
— Det er fantastiske nyheter, og kåringen levner ingen tvil om hvilken hotellkjede som gir gjestene den beste starten på dagen, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Norge, i en pressemelding.

Men konkurransen var hard fra Thonhotellene - og her er de tre beste i 2017-konkurransen.

1.plass: Scandic Nidelven
Juryens begrunnelse: 
Et rikholdig utvalg i mat og drikke, med høy kvalitet og delikate buffeter. Scandic Nidelven makter å opprettholde service og tilbud selv med stort antall gjester. Godt samarbeid med lokalmatleverandører gir gode resultater, og gjør at det alltid er spennende små detaljer som sikrer at gjesten føler at de får noe ekstra. God service og strålende oppfølging av gjestene.

2.plass: Thon Hotel Lofoten
Juryens begrunnelse:
Unik atmosfære med utsikt og levende musikk. Godt utvalg av varme og kalde retter, mye både hjemmelaget og lokale spesialiteter. Smilende og blide medarbeidere som hever inntrykket.

3.plass: Thon Hotel Rosenkrantz Bergen
Juryens begrunnelse:
Bredt og godt utvalg av nydelige retter. Maten er lekkert dandert og godt merket, og holder gjennomgående god kvalitet med gode og spennende muligheter. Svært god service og oppfølging av gjestene.

Tett i toppen

Det var tett kamp om spesielt 3.-plassen, og juryen (med blant andre Lars Erik Underthun og
Wenche Andersen) berømmer også Scandic Hell, Scandic Byparken og Thon Hotel Rosenkrantz Oslo som var hotellene som var nærmest pallen.

Før fjorårets frokost-NM var Scandic Nidelven (tidligere Rica Nidelven) best i ti år. Etter å ha blitt henvist til andreplass i fjorårets kåring, innrømmer hotelldirektør ved Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal, at det var en vekker for hele hotellet.
– Våre fantastiske medarbeidere har jobbet knallhardt hver dag for å ta tilbake prisen, og nå beviser vi nok en gang at Scandic Nidelven har Norges beste frokost, sier Vassdal.

NM i hotellfrokost

Twinings Best Breakfast regnes som uoffisielt NM i hotellfrokost. Mer enn 400 norske hoteller vurderes av Haugen-Gruppens konsulenter bestående av kokker og sommelierer, i tillegg til en uavhengig jury. Kriteriene for å vinne er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

Frokostansvarlig på Scandic Nidelven, Øyvind Tiller, forteller at god service og lokale råvarer har vært avgjørende for årets seier.

Grytidlig start

– Teamet mitt legger sin ære i å levere Norges beste frokost, 365 dager i året. Vi står opp 04.00 hver morgen for å gi våre gjester en best mulig start på dagen. I dette arbeidet betyr lokale leverandører svært mye for oss. Vi prøver å ta inn så mye lokalmat som mulig. Det er viktig for oss at maten vi serverer har en historie, sier Tiller.

Scandic Nidelvens fokus på historie og engasjement for lokalmat har blitt en egen bok. Frokostboken om hotellets samarbeid med 30 lokalleverandører av mat er tilgjengelig for Nidelvens gjester.

Egenprodusert ost og frokostøl

For å løfte frokostopplevelsen fra i fjor, har Scandic Nidelven laget egne produkter i samarbeid med lokale leverandører. Resultatet er en blåmuggost utviklet i samarbeid med Gangstad gårdsysteri og en type frokostøl brygget i samarbeid med Røros bryggeri.

– Vi hadde lyst til å lage egne produkter, skreddersydd til frokosten vi serverer våre gjester. Vi tok råvarene i egne hender, bokstavelig talt! Nå serverer vi en vellagret blåmuggost som kokkene våre har ystet selv. Osten produseres to ganger i året og serveres sammen vårt frokostøl, sier Tiller. 

Inviterer konkurrentenes gjester til frokost

I tillegg til at Scandic Nidelven tok førsteplassen, hadde også Scandic-kjeden flest fylkesvinnere i konkurransen med 12 av 19 fylkesvinnere

For å markere førsteplassen og seire i 12 fylker, tar Scandic en småfrekk variant ved å invitere til frokost hos Scandic Nidelven og de øvrige av Scandics fylkesvinnere. Og invitasjonen går ikke bare til egne hotellgjester, men også gjester hos konkurrerende hoteller.

– Vi synes alle hotellgjester fortjener å smake Norges beste hotellfrokost. Hvis du overnatter hos en av våre konkurrenter mellom mandag og fredag neste uke, er det bare å vise gyldig bestillingsbekreftelse for å få tilgang til vår prisvinnende frokost hos en av våre 12 fylkesvinnere, sier Malting.

Dette var finalistene

·       Scandic Nidelven
·       Scandic Byparken
·       Thon Hotel Rosenkrantz Bergen
·       Thon Hotel Lofoten
·       Scandic Hell
·       Thon Hotel Rosenkrantz Oslo
·       Scandic Seilet
·       Scandic Ishavshotel

Disse er best i ditt fylke

·       Finnmark: Scandic Kirkenes
·       Troms: Scandic Ishavshotel
·       Nordland: Thon Hotel Lofoten
·       Nord-Trøndelag: Scandic Hell
·       Sør-Trøndelag: Scandic Nidelven
·       Møre og Romsdal: Scandic Seilet
·       Sogn og Fjordane: Scandic Sunnfjord
·       Hordaland: Scandic Byparken
·       Rogaland: Scandic Maritim
·       Oppland: Hafjell Hotel
·       Hedmark: Scandic Elgstua
·       Buskerud: Scandic Park Drammen
·       Telemark: Quality Hotel Skjærgården
·       Vest-Agder: Dyreparken Hotell
·       Aust-Agder: Thon Hotel Arendal
·       Vestfold: Scandic Park Sandefjord
·       Østfold: Støtvig Hotel
·       Akershus: Thon Oslo Airport
·       Oslo: Scandic St. Olavs plass