Flyr passasjerene hjem etter grunnstøting

Dette skjer med passasjerene på «MS Fridtjof Nansen»

(ODD ROAR LANGE): Avslutningen på Norgescruiset med hurtigrutens ekspedisjonsskip «MS Fridtjof Nansen» ble annerledes enn passasjerene hadde håpet på.

«MS Fridthjof Nansen» traff havbunnen og fikk hull i skroget da det seilte på grunn utenfor Måløy natt til onsdag denne uka. Etter smellen endret skipet kurs og seilte til havn i Måløy. Og nå er ekspedisjonscruiset som skulle fortsatt langs kysten av Vestlandet avlyst. Skipet var på vei fra Lofoten til Flåm innerst i Sognefjorden da det gikk på grunn. I Måløy ble 398 personer evakuert mens brannvesenet bisto med å lense skipet for vann som strømmet inn i et lukket skott. Skipet hadde 233 gjester og en besetning på 165 personer da det gikk på grunn. I stedet for Norgescruise ble passasjerene fraktet til Ålesund og herfra blir de fraktet vider med buss til Ålesund Lufthavn Vigra.

Ålesund Lufthavn Vigra før hurtigrutepassasjerene flys hjem. Foto: Erling Urkedal/ Avinor

Charterfly

Her setter flyselskapet Flyr opp et charterfly som i dag skal bistå Hurtigruten med å frakte deres gjester hjem. Flyvningene skal gå fra Ålesund til Hamburg.

Kommersiell direktør, Thomas Ramdahl i Flyr, forteller til Thetravelinspector.no at samarbeidet om charterflyvningene har blitt mulig på rekordtid pga rask håndtering fra mange team internt og i et godt samarbeid med både Avinor, handlingagentene, cateringfirma og flyplassen i Hamburg.