Her spilte de inn Landskampen mellom Norge og Sverige

Slik kommer du deg til Oscarsborg i Oslofjorden

Oscarsborg. Foto: Visit Greater Oslo

(ODD ROAR LANGE): TV-serien «Landskampen» mellom Norge og Sverige skaper reiselyst på begge sider av grensen. Det er TV2 som har senderettighetene på norsk side og du finner hele sesong 3 av landskampen her.
Mens svenske TV4 sendte serien på lineær-tv fra begynnelsen av januar 2022.

Dette kan du oppleve

I tillegg til å la seg underholde av selve konkurransen er det mange tv-seere som har lyst til å besøke stedet hvor tv-serien ble innspilt. Og da må de ta turen til Oscarsborg ved Drøbak. Oscarsborg spilte en betydelig rolle ved starten av 2. verdenskrig da det tyske skipet Blücher ble senket herfra. Det er Forsvarsbygg som eier øya og det er mulig å besøke museet og få en guidet omvisning på øya (koronarestriksjoner).

Blir du sulten på Oscarsborg, kan du velge mellom å spise på hotellet eller ved Havnekroa. Det er også en sesongåpen kiosk like ved broen mellom de to små øyene. Du kan lese om overnattings- og serveringstilbudet her.

Reisen hit

For å komme deg til Oscarsborg må du ha båt. Enten egen båt eller å bli med fergen som går fra Sundbrygga, som ligger ca. 800 meter nord for Drøbak sentrum. Se rutetidene her.

Oscarsborg. Foto: Visit Greater Oslo

Disse deltar

I den tredje sesongen av «Landskampen» stiller to lag med både aktive utøvere og tidligere stjerner som alle har hatt legendariske oppgjør i sporet.

I tillegg møter vi programlederne Marit Bjørgen og Gunde Svan e

Det norske laget består av skiskytter Johannes Thingnes Bø, tidligere langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen, tidligere langrennsløper Thomas Alsgaard og tidligere skiskytter Tora Berger.

Den norske troppen møter det svenske «Landslaget» som stiller med skiskytter (og tidligere langrennsløper) Stina Nilsson, tidligere skiskytter Magdalena Forsberg (53), tidligere langrennsløper Anders Södergren og tidligere langrennsløper Marcus Hellner.

Oscarsborg. Foto: Visit Greater Oslo

Nytt for den tredje sesong var at det ble enkelte utskiftninger på lagene underveis. På det norske «Landslaget» fikk seerne blant annet gjensyn med Therese Johaug, langrennsløper Emil Iversen, tidligere langrennsløper Marthe Kristoffersen og tidligere kombinertløper Magnus Moan.

På det svenske «Landslaget» dukket skiskytter Martin Ponsiluoma, skiskytter Elvira Öberg og tidligere langrennsløper Jörgen Brink opp underveis i konkurransen.