Hvor ble tv-serien Hotel Portofino spilt inn?

Her er det ekte Hotel Portofino

Ser ikke dette perfekt ut? Her har du luksus for alle pengene, bokstavelig talt. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Den italienske kysten har et ukjent antall fantastiske ferieperler. Og en av dem er det lille italienske «fiskeværet» Portofino med sine såvidt over 400 innbyggere. Men det lille stedet har i årtier vært som en magnet på mange av de største internasjonale stjernene.
De legger sommerferien til Portofino, et lite sted, 45 km fra flyplassen i Genoa, som utvilsomt byr på uforglemmelige opplevelser.
Rundt den lille bukta i det som en gang var en fiskerlandsby ligger små butikker og fine spisesteder side om side. Det er som å vandre rundt i en film. Og det er jo praktisk talt det dét er.

Hvor er hotellet?

Og om det er vakkert nede ved havnen så skal du allikevel ta den ti minutters lange fotturen opp trappene og stien i fjellsiden i Portofino, hvor luksushotellet Belmond Hotel Splendido ligger.

Hotellet som garantert kommer til å imponere deg. Det gjorde det i alle fall for Richard Burton and Elizabeth Taylor som kom tilbake år etter år.
Imponere gjør trolig også romprisen på de 70 rommene og suitene som vanligvis ligger på 5000 kroner (og oppover) per natt.
Et hotell med tilbud om absolutt alt du trenger og ikke trenger for et luksusopphold ved den italienske kysten.

Utrolige Portofino i Italia. Klikk på bildene for å se dem i større format.Foto: Odd Roar Lange


Det har ikke skremt kjendiser fra fjern og nær til å nyte livet på Belmond Hotel Splendido, som mange tror er hotellet som er lokasjonen i TV-serien på NRK, Hotel Portofino.
Serien er et historisk drama om en britisk familie som etablerer et hotell den italienske rivieraen under de glade 1920-årene, for å unnslippe de traumatiske ettervirkningene av 1. verdenskrig.

Du kan klikke på bildet for å se det i større format. Alle foto: Odd Roar Lange


Men hvor er hotellet i tv-serien?
Det er filmet scener i Portofino samt Rijeka, Lovran og Rovinj i Kroatia. Men selve hotellscenene er filmet i en privateid bygning i den kroatiske byen Opatija som er en by i det vestlige Kroatia. Den tradisjonelle badebyen ved Kvarnerbukten er kjent for middelhavsklimaet og de historiske bygningene som minner om den østerrikske rivieraen.

Tilbake til Portofino

Men, tilbake til det hotellet du kan bo i på ordentlig. Belmond Hotel Splendido er et hotelleventyr. Og det kommer til å rive skikkelig i feriebudsjettet om du sjekker inn her.
(Du kan besøke hotellet og benytte luksusen uten å bo der).
Men kanskje det er bedre å spare et år eller to ekstra, hoppe over en sydentur og en storbytur og heller sette pengene inn på en feriekonto som du kan bruke på å oppleve Belmond Hotel Splendido i Portofino. Det kan jeg varmt anbefale.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.

Odd Roar er også fast bidragsyter med reisereportasjer og nyttige reisetips på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet/Aller Media.