Politiet: - Ikke bestill pass før sommeren

Dette må du vite om pass hvis du skal ut og reise

Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Det er ny passkrise i Norge. Det er nesten umulig å finne ledige timer hos politiet for å få bestilt pass. Og etter to år med nesten ingen utenlandsreise for nordmenn har passkøene blitt rekordlange.

Dermed kunne nyheten om at det franskeide selskapet Thales har fått fått store problemer med produksjonskapasiten ikke komme mer ubeleilig på politiet og de reisende.
Thales har gitt beskjed om at de rett og slett ikke klarer å levere tilstrekkelig med pass til nordmenn og borgere av flere europeiske land.

Ikke bestill

Myndighetene forsøker å finne løsninger på passkrisa, og et mulig alternativ er å gi mulighet til å bruke pass som har gått ut på dato.

Dette er foreløpig ikke avgjort.

Men sommeren nærmer seg med stormskritt, og politiet ber nå publikum om hjelp dersom du ikke trenger pass før sommeren. De ber deg rett og slett om å vente med passbestillingen til situasjonen er under kontroll. Dette skriver politiet på sin hjemmeside:

«Trenger du pass eller ID-kort før sommeren, bestiller du time nå. Dersom du ikke trenger pass eller ID-kort før sommeren, ber vi om at du bestiller en ledig time fra september.»

Dette bør du vite om pass

Trenger du egentlig pass? Skal du feriere i Europa så er det ikke sikkert at du trenger pass. Les mer om det her.
Pass eller ID-kort? Hva bør du velge? Les mer om det her.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.

Odd Roar er også fast bidragsyter med reisereportasjer og nyttige reisetips på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet/Aller Media.