Her gjør kabinpersonalet flyreisen til en teaterforestilling

Og slik slik kan boardingpasset gi deg en gratis natt på Island

(ODD ROAR LANGE):  Flyreiser kan noen  ganger være ganske kjedelige. Spesielt de lange reisene. Og da er det aldri feil hvis kabinpersonellet gjør noen uventede stunt. Som hos Icelandair, som ønsker å promotere 80 år i lufta og muligheten til en ekstra natt på Island når du reiser fra Oslo til New York.
«Ahead of Time» - er en luftig teaterproduksjon på flyet fra London til New York, med Icelandair sine egne ansatte som skuespillere, skriver Icelandair i en pressemelding.

Underholdning på flyreisen

Icelandair leverte nylig en helt ny type luftig underholdning med teaterproduksjonen «Ahead of time». Og skuespillerne i stykket er Icelandairs egne ansatte sammen med profesjonelle skuespillere. Dermed fikk passasjerene en helt spesiell reise på en avgang fra Heathrow til landingen i New York i en flyging 8. september.
Denne helt spesielle forestillingen fant sted over 11 timer og over tre land, med en transatlantisk scene som bakteppe. 

Denne flygningen markerer starten på Stopover Pass, en serie med gratis opptredener for passasjerer med Icelandair sine egne stjerner.

Frigjøring og likestilling

For at teateret skulle bli en realitet, har Icelandair samarbeidet med Gideon Reeling – spesialister innen interaktivt teater, hvor publikum mer eller mindre er en del av skuespillet. For å feire Icelandairs 80-årsjubileum, var temaet i stykket flyselskapets rike historie.
Hovedpersonen Edda tok publikum med på en tidsreise, hvor man ser flyselskapets filosofi innen temaer som kvinnelig frigjøring og likestilling.
Visste du at Icelandair på kvinnefrigjøringsdagen 8. mars 1999, fløy for første gang et fly utelukkende med kvinnelig besetning?

Billetter i en skoeske

Ved å reise gjennom tiden, fikk gjestene oppleve ulike epoker over 80 år. Passasjerer opplevde livet før internett, noe som gir en forståelse av flybestilling før digitaliseringen – billettene ble håndskrevet på papir og lagret i en skoeske!
Publikum (passasjerene) fikk også oppleve en meny inspirert fra 1950-tallet, en sikkerhetsdemonstrasjon gitt av en flyvertinne fra «The swinging ‘60s», moderne ballett ved gaten - og til og med en serenade fra en bonde fra 1937 som fremførte en islandsk folkesang. En kunngjøring fra piloten ga passasjerene innsikt i mulighetene innen fremtidens flyreiser, med månelandinger i horisonten, skriver flyselskapet.

Bedre kundeservice

 — Forberedelsen til denne forestillingen har vært utrolig. Jeg er stolt over å kunne vise frem mitt lands historie og være en del av noe som virkelig kan inspirere andre, sier Kolbrún Aðalbjörg Hjartardóttir, som spiller Edda.

«Ahead of Time» er den første i en rekke av gratis Stopover Pass-forestillinger, som blir arrangert i forbindelse med selskapets 80-års jubileum. Dette ble gjort etter at man fant ut at passasjerer ønsker bedre kundeservice og mer unik underholdning med en «human touch». Og nå vil Icelandair prøve å oppfylle begge.

— Vi er glade for å lansere en ny form for underholdning som gir en ekstra følelse av service for våre passasjerer. Vi lanserte Stopover Pass som har til hensikt å erstatte bortkastet tid til å fylle reisen med noe ekstra, sier Birkir Hólm Guðnason, administrerende direktør i Icelandair.