Derfor skal du ikke stole på tripadvisor-vinnerne

Topper også en annen liste - som vil skremme deg

Hva vet du om hygienen og renholdet der du spiser? Foto: Odd Roar Lange

Hva vet du om hygienen og renholdet der du spiser? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Tripadvisor er blitt en av de mektigste aktørene innenfor reiseliv i verden. Anbefalingene kan gjøre vinnerne rike og taperne desto fattigere. Fordi vi i vår travle hverdag stoler på ratingen på Tripadvisor og betingelsesløst velger restauranter og hotell som topper listene.

Avslørt av undersøkelse

Men da britiske mathygienekontrollører testet vinnerne og resultatet var nedslående. Spesielt med tanke på at forholdene er blitt dårligere og dårligere med årene.
Jakten på høy score og kjapp klatring på tripadvisorrankingen kan ha gått ut over kvaliteten i arbeidet på kjøkkenet. Spesielt når det kommer til hvordan maten oppbevares og tilberedes før den serveres til deg og meg.
Gammel mat blir frosset ned og senere servert til gjestene. Det er hull på emballasje, med muligheter for bakterier, dårlig renhold på kjøkkenet samt dårlig håndvaskrutiner hos dem som jobber på kjøkkenet, sriver den britiske storavisen The Times (krever innlogging).

Kontrollørene avdekker

Topprestaurauranter kommer svært dårlig ut i kontroller. Og nå etterlyses en bedre hygienesynlighet på Tripadvisor.
Britiske The Times har funnet ut at over 15000 spisesteder i Storbritannia scorer 2 eller lavere når det kommer til hygiene.
Vær derfor klar over at serveringssteder og overnattingssteder som topper Tripadvisor-listene kan være både skitne og helsefarlige.
Kjente steder som Pizza Hut, Diners og Mahiki kommer svært dårlig ut i kontroller gjennomført av den britiske matkontrollen.
Spørsmålene det er verd å stille seg før du velger spisested eller overnatting neste gang: Er forholdene bedre andre steder i verden?
Følg thetravelinspector på Instagram og bli med i trekningen av fine reisebøker

Odd Roar LangeComment