Flyselskap gir bort 100 000 gratis flyreiser

Vil du ha en reise helt utenom det vanlige?

Bli med til japan i 2020.

(ODD ROAR LANGE): Det er det japanske flyselskapet Japan Airlines som gir bort 50 000 innenriks flybilletter til utenlandske flypassasjerer neste år. Dette gjør de for å få utlendinger til å oppdage andre steder enn bare Tokyo. Og for å lette litt på turist-trykket under sommer-OL 2020. For dét kommer til å bli stort.

Kø i byen

Japanske myndigheter regner med at rundt 10 millioner mennesker kommer til OL-byen for å oppleve sportarrangementet, og vil forsøke å spre turister ut over andre deler av landet. Noe som kan være smart, i en by som allerede har nærmere 10 millioner innbyggere.

Hit kan du reise

De 50 000 gratisreisene skjer ut fra flyplassene Haneda i Tokyo eller Atami eller Kansai-flyplassene i Osaka.
Du får ikke vite hvilket reisemål du skal til før et par dager før avgang, så her snakker vi nesten om en «blåtur» til et ukjent reisemål. Det er selvsagt snakk om tur-retur-billetter, så du kommer deg tilbake til utgangspunktet.

Slik gjør du det

Registrere deg som frequent flyer i Japan Airlines bonusprogram. Deretter kan du søke om billetter, og du får svar i løpet av tre dager. Dersom dere er flere som reiser sammen så kan dere søke om inntil fire billetter samlet. Reisen må skje mellom 1. juli og 30. september 2020. Og flyselskapet åpner søkeprosessen i siste del av februar.
Her kan du lese alt om konkurransen.