Ikke gjør dette med nøkkelkortet ditt

De fleste gjør denne feilen når de sjekker inn på hotellet

Det er noen som kan bli veldig glad dersom du gjør denne feilen. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Du har nettopp ankommet hotellet, innsjekkingen gikk smertefritt og du får nøkkelkortet utlevert i et papiromslag med romnummeret ditt på. 
Kjenner du deg igjen?

Det er slik det er i de fleste tilfeller når man sjekker inn på et hotell. Og noen ganger er det vanskelig å huske romnummeret til hotellet, og det er fristende å la det ligge i papiromslaget når man drar ut fra hotellet. 

Ikke gjør den feilen.

Det gjør nemlig kortet og papiromslaget til en gullgruve for eventuelle lommetyver. Med kort og kortnummer tilgjengelig kan de dra til hotellet ditt, låse seg inn, og tømme rommet lenge før du før du oppdager at kortet er borte. Kast derfor papiret så snart du er kommet til rommet ditt første gangen. Har du skikkelig trøbbel med å huske romnummeret så kan du kamuflere det som et telefonnummer på mobilen din, ta et bilde av døra e.l.

Ha aldri ikke kort og romnummer oppbevart på samme sted. 

Forsikringsselskapet vil kunne kreve en avkorting i skadeutbetaling dersom du har opptrådd uaktsomt ved oppbevaring av kortet - på samme måte som du kjenner det fra lagring av pin-kode sammen med kredittkortet ditt.

PS: Dersom du oppdager at nøkkelkortet og papiromslaget ditt er blitt borte så bør du raskest mulig ringe hotellet ditt og be dem slette nøkkelkortet. Så får du et nytt når du kommer tilbake til hotellet og kan legitimere deg som den rette leietakeren av rommet.

Følg gjerne thetravelinspector på instagram