Her blir det påsketrøbbel for norske flypassasjerer

Derfor kan påskeferien gå i vasken

Flyplassen på Heathrow er klimaaksjonistenes neste mål. Det kan ramme påsketrafikken hardt. Foto: Odd Roar Lange

Flyplassen på Heathrow er klimaaksjonistenes neste mål. Det kan ramme påsketrafikken hardt. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Britiske klimaaktivister har de siste dagene protestert mot landets manglende vilje til å ta økende forurensing på alvor. Nær 500 aktivister er pågrepet av politiet. Og fra langfredag vil aksjonistene flytte seg til landets største flyplass, Heathrow. Det kan bety problemer for norske turister som skal reise til eller fra den britiske lufthavnen.
Erfaringsmessig er ikke flyselskapene veldig god på informasjon til sine passasjerer. Og det er derfor ikke sikkert at du blir varslet om forsinkelser eller kanselleringer før du dukker opp på flyplassen.
Dersom du ikke får annen beskjed så skal du møte opp ved flyplassen på vanlig måte. Men husl å ta med deg mat og drikke. Det kan bli mye venting

Dette har du krav på

Ved streiker og aksjoner av denne typen har du ikke krav på økonomisk kompensasjon fra flyselskapet. Men selskapet skal sørge for at du får mat og drikke, eventuelt blir ombooket til annet fly, eller får pengene tilbake dersom flyet blir kansellert (og du ikke velger å takke ja til ny flyavgang). Dersom du ønsker å fly med selskapet så plikter de å skaffe deg hotellovernatting, transport til/fra flyplassen og dekke eventuelle andre kostnader. Det gjelder normalt sett ikke tapt arbeidsfortjeneste.