Advarsel: Ikke ta med deg barnet ditt hit

Akkurat nå synes øyeblikkelig stenging som eneste løsning for dette stedet

Espresso House Parkveien i Oslo bør stenges på flekken – og Matttilsynet bør være de eneste som slipper inn før ting er ordnet opp i.  Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): En av Espresso House sine kaffebarer ligger i Parkvegen i Oslo, like bak slottet og med slottsparken og en rekke ambassader som nærmeste nabo. Det er det dessverre eneste glamorøse ved dette stedet akkurat nå.
For resten av denne reportasjen er rett og slett en advarsel. Se på bildene så skjønner du hva jeg mener.

I glasshus

Et godt serveringssted kjennetegnes ved helheten på produktet. Hvis de store linjene og de små detaljene ikke sitter så er det heller ikke et godt sted å besøke. Og dette - det handler alltid og ledelse og lederansvar. Du får de ansatte du fortjener. 

Jeg tror ikke kundene venter all verden når de besøker Nordens største kaffehuskjede som Espresso House.
Det samme gjelder gjestene til Espresso House Parkveien i Oslo.
Menyen inneholder helt greit utvalg kaffe, gode kaker eller bakevarer, et ok utvalg av juicer og yoghurter – samt mange sitteplasser inne i glasshuset og utenfor - og helt grei service og tempo er nok til at Espresso House dessverre konkurrere ut kaffehus og kaffebarer med mer personlig preg og et mer bærekraftig konsept.

Sjokket

Et kafebesøk kombineres ikke så rent sjelden med et dobesøk.
På Espresso House Parkveien er det kun ett toalett på deling på alle gjestene - og det er i minste laget for et godt besøkt sted som denne kaffebaren.
Og det er - etter lang ventetid - først når jeg kommer inn på toalettet at alarmlampene mine begynner å blinke for alvor.

For tørketpapir har for lengst fylt opp søppelbøtta – og skiltet på veggen med en bønn til gjesteme om å bidra til å holde toalettet rent er åpenbart ikke gjort større inntrykk på søndagsgjestene.

IMG_7535.jpg

På den annen side: skulle gjestene hold dette toalettet i orden måtte en fått utlevert kluter, børste, bøtter med varmt vann, hansker, sterke rengjøringsmiddel og soppfjerner. Samt verktøy til å rive stellebordet. Mer om det om litt.

Party på do?

Litt papir på gulvet er dessverre ikke helt uvanlig på toaletter som dette. Men her lå også konfetti (!) og annet rot også rundt selve doen.
En wc som får meg til å prise meg lykkelig over at jeg er mann – og kan stå.
For – og nå skal jeg spare jeg for en rekke uappetittelige detaljer – dette wc-et er ikke vasket skikkelig på flere dager. 

Jeg tok en nemlig grundigere sjekk og ble mer og mer uvel, jo nøyere jeg kikket.

Her kan du selv se bildene (Alle bilder: Odd Roar Lange)

Dersom gulvet er i det hele tatt er vasket det siste døgnet så er det i beste fall overfladisk og kun midt på gulvet, og flisene på veggen er full av sopp.  I bakkant av vasken er tilstanden tilsvarende. Og da har jeg ennå ikke komme til det mest alvorlige. For verst av alt er stellebordet!

Nå er det krise

Den tidligere gule skumgummimatta er så til de grader tilgriset at det ikke under noen omstendighet kan brukes til stell av av små barn. Dette stellebordet er skikkelig grisete og det er er flaut å se hva de velger å tilby de aller yngste gjestene sine.

Hvem vil stelle barnet sitt på dette stellebordet?  Foto: Odd Roar Lange

Og hva en cd-samling gjør inne i stellebordet kommer for all fremtid til å være en gåte.

Nå har jeg kun tatt for meg hygienen på dette toalettet.
I tillegg vegger, gulv og baderomsinnredning så slitt og ødelagt at du aldri ville invitert vennene dine hjem til noe slikt. 

Hva med kjøkkenet - og mathåndteringen ?

Når serveringsstedets eneste publikumstoalett ser så grisete og uhygienisk ut som dette så sier det svært mye om renholdsrutinene på Espresso House i Parkveien.

Jeg nekter å tro at kjøkkenrutiner og –renhold holder tilfredsstillene standard når toalettet ser  til de grader uhygienisk ut.

Jeg hadde heldigvis kun kjøpt og drukket en kopp kaffe. Ellers er jeg redd panikken hadde tatt meg på flekken.

Tre tips til slutt:

Til publikum: Hvis du går forbi Espresso House Parkveien så skal du gjøre akkurat dèt. Gå forbi.

Til Matttilsynet: Dra på kontroll så snart som overhode mulig. Det handler om liv og helse.

Til Espresso House: Steng kaffebaren omgående. Få tak i håndverkere som kan lage et nytt toalett som holder den standarden dere skal ha. Og gjennomgå alle rutiner for renhold. Her er det mye å ta tak i.

terning-en.jpg

 

Espresso House Parkveien
Parkveien 27
Oslo

PS: Vi følger saken og kommer med mer