Livsfarlig reisetrend: Ung mann oppløst av syre under bading

Denne reisetrenden koster mange mennesker livet - også i Norge

Det er fristende, men ikke gå nærmere enn du trenger.     Foto: David Mark/Pixabay/Thetravelinpector

Det er fristende, men ikke gå nærmere enn du trenger.    
Foto: David Mark/Pixabay/Thetravelinpector

Vi reiser mer enn før, og opplever mer enn noen gang. Men for mange er ikke de ordinære opplevelsene nok. Turister klatrer over gjerder og sperringer for å oppleve mer. De skal bare ta det unike bildet. Altfor mange ganger ender det med døden. Ved at man faller utfor en stup, blir tatt av skred, faller i en frådende elv - eller blir påkjørt av et tog. Fullstendig unødvendige hendelser som er så lett å unngå.

Dette skjedde med Scott

Som for Colin Nathaniel Scott (23) som sammen med søsteren var på tur til den svært populære Yellowstone - men han kom aldri tilbake. Ulykken skjedde i juni, men rapporten om hav som skjedde er offentliggjort først nå

Dette skriver National Geographic om det som skjedde:

Falt i glohett syrebad

Ulykken skjedde etter at Colin Scott og hans søster hadde gått ned fra de merkede gangveiene i området, og hadde gått inn i området med varme kilder på egen hånd.
Yellowstone Park er en vulkansk "hot spot" hvor det freser og bobler i store, kollapsede vulkansk krater kalt "calderas". Parken har den største konsentrasjonen av varme kilder i verden med totalt ca. 10.000 slike calderas.

Colin og hans søster var "hot potting" som er en farlig og ulovlig trend der speielt unge besøkende bader i de varme kildene.

Når Colin nådde ned til en kilde for å kjenne på vannet gled han, og ifølge sin søsters forklaring falt han ned i en kilde som begge var nesten 100 grader varmt og ekstremt syreholdig.

Klær og bein ble etset bort

Parkens sikkerhetsoffiserer var ute av stand til å berge Colins lik umiddelbart etter ulykken på grunn av en kraftig tordenvær i området.

Dagen etter fant de et par flip-flops på kanten av vannkilden, mens alle andre de andre restene av Colin hadde forsvunnet i syrepølen.

"I løpet kort tid var alt borte", sier  oppsynsmann Lorant Veress til den lokale nyhetsstasjonen KULR.

Vannet i varmekilden i Norris Geyser Basin er ekstremt farlig i forhold til de mer alkalisk vannkildene andre steder i parken. 

Husk å følge de anvisningen du får fra lokalbefolkning og vakter når du er på ferie.  Gjerder og sperringer er ikke der for moro skyld. "Å lytte til erfarne fjellfolk" kan være et godt tips: også når du ikke er på fjellet.