Her kan du oppleve et luksusliv i Portofino

Ikke alle reiser til Italia trenger være av det billige slaget.

(Odd Roar Lange): Hvis du skal reise til den italienske perlen Portofino så skal du ikke se bort fra at du havner i celebert selskap. Den vakre byen trekker hvert år til seg internasjonale kjendiser. Og det har Portofino gjort i årtier.

Det vakreste hotellet

Og her ligger Belmond Hotel Portofino & Belmond Splendido Mare som er et av de vakreste hotellene jeg noen gang har besøkt. (Se bildegalleriet lengre nede på siden).
Hotellet ligger oppe i fjellsiden over den lille byen, ca 15 minutters rolig gange fra havnen. Mange av gjestene foretrekker å bli hentet av hotellets sjåfører. Eller de får kanskje sin egen sjåfør til å kjøre seg opp til deg gule hotellet som er omkranset av vakre trær, fargerike blomster og et yrende fugleliv.

Istedet for å gå langs den smale bilvegen tok jeg heller trappene opp til kirka, krysset vegen der og gikk videre på den smale stien helt inntil de små boligene. Det er selvsagt ikke så rart at de har satt opp høye vegger for å hindre innsyn. Men det gjør ikke noe, for snart er jeg fremme ved den siste delen, den svingete vegene og trappestien opp til hotellet. 

Høy kvalitet - høy pris

Hotellet har «vanlige dobbeltrom», juniorsuiter, suiter, Dolce Vita-, Precidential- og Ava Gardner Suiter. De siste er på 538 m2 og burde være store nok til de fleste av oss.
Prisene er fra 18 000 til 60 000 kroner per rom/suite - per døgn.
Da får du til gjengjeld absolutt alt du trenger for et perfekt hotellopphold. Egen butler er naturligvis inkludert.

(Alle bilder: Odd Roar Lange)

Spendido Hotel Portofino var i det 16. århundre et kloster som var bygget for å kunne slå tilbake angrep fra Saracen-pirater. Her finner du i dag 67 rom.
Stedet oser av luksus og stil. Du ankommer ikke i slippers og singlet med «I love Italy» på. 
Kle deg for en varm sommerdag, men gjør det med en viss klasse. Så blir du til gjengjeld tatt var på som om du var medlem av kongefamilien.

Belmond Splendido Mare ligger nede ved torget og det turkise vannet i havna. Her kan du sitte på strandkafeen med et glass champagne (eller Prosecco, siden vi er i Italia).
 
Belmond Hotel Portofino & Belmond Splendido Mare er stedet for de helt spesielle anledninger. Og selv om de inviterer hele familien til opphold på hotellet så er det vel ikke til å unngå å tenke at dette er hotellet du velger når du skal på barnefri ferie. Men, om du velger å ta med barna så kan de være med på barneklubben (The Smiling Club) og de får en velkomstpakke når de kommer. Og, de får en opplevelse for livet.

Bor du i Belmond Hotel Splendido kan du nyte morgenkaffen på den terracottaflislagte terrassen og se sjøen langt der nede. Dere kan dra på indisk spa, eller prøve utendørsbassenget som er en opplevelse i seg selv. For ikke å snakke om lunsjen på La Terrazza eller en cocktail i hotellets coctailbar.
Velger dere de dyreste suitene så er disse plassert i et bygg som ligger litt for seg selv, men selvsagt helt inntil hotellet.

Om du vil nyte flere detaljer: Se menyen fra Chuflay Restaurant på Splendido Mare. Mens du venter på at Andrea Bocelli skal komme og synge for deg - om Portofino.
I sommermånedene juli og august kan det være svært folksomt i Portofino. Turistene strømmer til for å oppleve et unikt sted, små butikker, gode restauranter, spise italiensk pizza og nyte det deilig vannet. Ta heller turen i mai eller september. Da er det stillere, roligere og perfekt for et supert hotellopphold.