Slik blir Moldejazz enda tryggere

Setter opp betonghinder for å stoppe biler til gågata

Betongklossene er på plass. Moldejazz kan begynne.                           Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Molde er trolig en av verdens tryggeste festivalbyer. Men det er allikevel et klokt og godt grep som blir tatt foran festivalåpningen i Rosenes by i Møre og Romsdal mandag i uke 29.
Storgata - som er handlegata gjennom byens sentrum - gjøres alltid om til gågate denne uka. Blant annet for å gi plass til et stort antall salgsboder og artister under Molde International Jazzfestival. Og til glade mennesker som vil oppleve at en ellers temmelig stille by våkner til liv.
Terroren i Europa har allikevel gjort at man ikke kan lukke øynene for at personer kan ville festivalen og gjestene vondt.

Dette skal stoppe dem

Derfor har de satt opp store betongklosser ved alle mulig innkjøringer til Storgata. Dette vil stoppe mindre biler og lettere lastebiler som kan skape stor skade hvis de kjører inn i folkemengdene. Større lastebiler, som den som for et år siden drepte 84 og skadet over 400 i Nice vil ikke kanskje kunne stoppes av disse blokkene, men farten vil uansett bli sterkt redusert. Noe som igjen gjør skadene mindre.

I april skrev jeg om betongklosser, Moldejazz og hvordan de kan gi oss en trygg festivalsommer. Nå er ønsket innfridd.

Først og fremst: Dette er et sikkerhetsgrep av det visuelle slaget. Den subjektivt opplevde følelsen av trygghet skal aldri undervurderes. Jeg tror både jeg og mange andre kommer til å føle at dette er et godt sikkerhetsvalg. 
Jeg synes dette er et godt grep for Moldejazz 2017.