Scandic-ledelsen setter foten ned etter plastkopp-avsløringen

Kjenner du til noen andre som fortsatt serverer dette til gjestene?

Scandic-ledelsen følger opp egne forpliktelser og lover at plastkoppene skal bort fra alle hotell.
Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Scandic fjerner alt av engangsmateriale i plast. Det lovet Nordens største hotellkjede Scandic Hotels for snart to år siden.
Men på Scandic Lillehammer Hotel ble tusenvis av engangsplastkopper - innpakket i engangsplast - fortsatt plassert ut til gjestene. Og dette ble avdekket i denne reportasjen: Kjære Scandic: Kan dere slutte med dette nå!

Løftet som ikke ble holdt

«Scandic Hotels, Nordens største hotellkjede, har besluttet å fjerne sugerør og cocktailpinner i plast fra alle sine 280 hoteller for å redusere mengden unødvendig plast og dermed redusere produktenes skadelige påvirkning på miljøet.
- Som et ledd i vårt arbeid med bærekraft arbeider vi med å fjerne alt av engangsmateriale i plast. Ved å fjerne alle sugerør og cocktailpinner i plast kutter vi nå totalt forbruket med 1,3 millioner sugerør og 120.000 cocktailpinner hvert eneste år. I tillegg skifter vi ut plastlokkene på våre take away-kaffekrus med biologisk nedbrytbare lokk
, sa administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold i mai 2018.

Men enten nådde ikke beskjed frem til alle hotelldirektørene, eller så valgte noen av dem å gi blaffen.
Det er samtidig smått utrolig at ingen ved hotellkjedens toppledelse eller bærekraftansvarlige har sjekket at alle fulgte opp at løftet ble fulgt over hele linja.
Og på Scandic Lillehammer Hotell, som er et av kjedens mest tradisjonsrike, fortsatte plastkopp-praksisen som før. Helt frem til nå:

Ledelsen tar grep

-Engangsplast skal ikke brukes ved noen av våre hoteller, det står i våre retningslinjer og det vil vi fortsette å formidle til hotellene våre. Vi retter opp i denne glippen umiddelbart, og er takknemlig for at vi ble gjort oppmerksom på dette, sier Lars Anders Bolsø Vestad, PR & Communication Manager i Scandic Hotels til Thetravelinspector.no. 
-På hvor mange hotell finnes slike engangsplastkopper i dag?
-De skal i utgangspunktet ikke finnes på noen av våre hoteller. Hvis de gjør det, skal de fjernes, fortsetter Bolsø Vestad.
-Hvilken beskjed har dere gitt til de ulike hotellene om bærekraftpraksis i forhold til engangsplast?
- Engangsplastikk er ikke tillatt ved våre hoteller, noe vi er svært tydelige på i våre retningslinjer. Her har det skjedd en glipp på ett av våre hoteller og det beklager vi.  
-Hvordan opplever dere i Scandic reportasjer/fokus som dette?
-Vi skulle gjerne vært denne saken foruten. Vi som jobber i Scandic har et stort engasjement for miljøet og ser hele tiden etter måter å redusere miljøavtrykket på, avslutter Lars Anders Bolsø Vestad.

Vet du noe? Tips meg

Så er spørsmålet om hotellene, ikke bare Scandic, som har lovet å fjerne engangsplast faktisk har gjort det?
Kjenner du til hotell eller restauranter i Norge som fortsatt bruker engangsplast som plastkopper, plastikksugerør, plastikkbestikk, plastikkrørepinner og lignende? Si gjerne fra til dem at dette bør fjernes.
Og jeg vil jeg gjerne høre fra deg. Send meg gjerne en mail til orl@thetravelinspector.no - eller send tips på sms til telefon 90583485 dersom du kommer over hotell som bruker engangsplastikk på denne måten.
Det er ekstra kjærkomment dersom du har bilde som dokumenterer engangsplasten.