Derfor bør du bestille sommerferien akkurat nå

Det blir (sannsynligvis) ikke billigere enn dette

Er dette sommeren da reiselivet vender tilbake til normalen? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Er du en av de tusenvis av nordmenn som har brukt påsken til å snakke om sommerferien? Som har brukt litt av tiden til å drømme om reisen som har blitt utsatt gang etter gang grunnet pandemien. Eller som har måtte spare litt ekstra for å få råd til akkurat den turen. Eller som kanskje har lest om et sted som du gjerne vil besøke.

Nordmenns reisevaner

Det finnes statistikk om mye og mangt innen reiseliv. Og flyselskapene har god kjennskap til nordmenns reisevaner og reisedrømmer.

De vet at når vi har ferie så bruker vi litt av tiden til å planlegge den neste reisen. Og dette benytter de seg selvsagt av.

Dette er årsaken til at reisearrangører og flyselskap starter nye lavpriskampanjer like etter ferier. Det betyr at du bør følge godt med i dagene som kommer. Tilbud på sommerferiene kommer til å bli sluppet i løpet av de kommende dagene.

Planlegg ferien i god tid, så får du mange uker og måneder å glede deg på. Foto: Odd Roar Lange

Dette bør du gjøre

Sørg for å registrere deg for nyhetsbrev fra flyselskapene og reisearrangørene. Dermed får du varsel om reisetilbud så snart de legges ut.

Kan reisen bli billigere enn den er akkurat nå? Det er det ingen som vet svaret på. Heller ikke reisearrangørene. Prisene avgjøres av en rekke faktorer som man ikke kjenner foreløpig. Det er ting som tilbud og etterspørsel, været, sikkerhetssituasjonen i Europa, utviklingen av pandemien og mye annet.

Dersom du synes er verd å betale den prisen som du finner i tilbudet så bør du slå til. Og glede deg til reisen fremfor å bruke energi på å sjekke om prisen blir lavere på et senere tidspunkt.

Kapasiteten på antall fly og reiser er langt under 2019-nivå, og sjansen for at det skal dukke opp rekordbillige restplasser når sommeren nærmer seg er ikke påfallende stor.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.

Odd Roar er også fast bidragsyter med reisereportasjer og nyttige reisetips på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet/Aller Media.