For deg som må et nødvendig ærend - med utsikt

Vil du ha en god do-nyhet for reisende i Lofoten?

Slik kan du oppleve Lofoten og Moskenes neste sommer. Bygget farges i ulike nyanser av en lett gråblå farge. Lysets fargetoner og intensitet endres med årstidene og døgnrytmen. Illustrasjon: Vardehaugen Arkitekter AS.

(ODD ROAR LANGE): Nasjonale Turistveger fortsetter arbeide med å lage fine perler i Norge. Og som ledd i en større oppgradering planlegger Statens vegvesen et nytt servicebygg ved Moskenes fergekai. Bygget får en fantastisk utsikt over innseilingen og sørger for at hovedadkomsten til vestre Lofoten får et formidabelt løft.
Moskenes fergeleie har stor trafikk og tidvis lang ventetid mellom hver avgang. For å løfte stedet og gjøre venteoppholdet mer behagelig, skal Statens vegvesen sette opp et servicebygg.
Til å tegne bygget har Turistvegseksjonen engasjert Vardehaugen Arkitekter AS.

God utsikt

Moskenes fergekai. Foto: Hilde Sletten

-Bygget er utført som en enkel paviljong, hvor ventende får panoramisk utsikt mot innseilingen. Prosjektet er nokså enkelt og består hovedsakelig av et stort «svevende» tak som hviler på to betongkrybber, sier partner og arkitekt Håkon Matre Aasarød, i Vardehaugen Arkitekter AS i en pressemelding.

Lampeskjerm

-Taket, som også strekker seg over uteområdet rundt bygget, er utformet som en lampeskjerm. Dette vil fungere som et lyspunkt ytterst på kaikanten og blir godt synlig ved innseilingen også i mørketiden, sier han.
Prosjektet er et samarbeid mellom Nordland Fylkeskommune, Statens vegvesen, Turistvegseksjonen og vegavdelingen i Region nord.

Servicebygget er et offentlig bygg som skal være robust og tilnærmet vedlikeholdsfritt. Bygget får fire toaletter og et HC toalett, et teknisk rom og venteværelse. Foto: Vardehaugen Arkitekter AS

Nødvendig ærend

-Vi er svært glade for dette samarbeidet og for at vi nå skal i gang. Sjøvegen til Lofoten har lenge trengt denne opprustingen. Nå når biloppstillingen er på plass, gjenstår det å gi brukerne av plassen det nødvendige servicetilbudet. Med denne oppgraderingen håper vi at både nye og gamle reisende vil synes at Moskenes blir en flott havn å komme til, sier Lars Grimsby, strekningansvarlig for Nasjonal turistveg Lofoten.

Målet er byggestart sommer 2019.