Nå åpner Nobels Fredssenter dørene igjen

Dette bør du få med deg når du besøker Oslo

Nobels Fredssenter åpner dørene for publikum igjen 2. desember.  (Foto: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter åpner dørene for publikum igjen 2. desember, en uke før Nobels fredspris deles ut. Senteret har vært stengt for rehabilitering siden januar 2023.
-Vi er så glade for at vi endelig kan ta imot besøkende igjen, sier direktør Kjersti Fløgstad.
-Nobels Fredssenter forteller om prisvinnernes viktige arbeid for fred. Vi tror at det er ekstra stort behov for deres inspirerende historier akkurat nå, i en tid der det kan være lett å miste håpet og troen på fremtiden. 

 Verdens viktigste

Da museet for «verdens viktigste pris» ble stengt i januar var det for å foreta en enkel ombygging av lokalene for å gjøre dem åpnere og mer tilgjengelige for publikum. Planen var å åpne igjen i april. Men underveis i arbeidet viste det seg at den gamle Vestbane-bygningen fra 1872 hadde store setningsskader og måtte ha nye fundamenter under bakken. Dermed ble åpningen utsatt i åtte måneder.
Den første helgen i desember 2023 åpner museet igjen, bare en uke før Nobels fredspris skal deles ut i Oslo rådhus.

Kortreist

Nobels Fredssenter har åpnet opp mot Rådhusplassen og Museumsplassen, fått ny butikk, et eget rom til arrangementer og mer publikumsvennlige løsninger.
Turister som kommer til Oslo har oss på sin «bucket»-liste. Med nye, flotte lokaler og flere arrangementer håper vi at flere Oslo-folk også kommer til oss for å få litt håp og fremtidstro i en mørk tid, sier Fløgstad i en.

Yoko Ono-utstilling

Samtidig med at bygget gjenåpner, åpner utstillingen YOKO ONO – PEACE is POWER. I den første utstillingen med verdensstjernens kunst i Norge siden 2005 blir publikum invitert til å være med på å skape kunsten gjennom Onos egne instruksjoner.
-For Yoko Ono går fredsbudskapet, aktivismen og kunsten hånd i hånd», sier Kjersti Fløgstad. «Hennes instruksjonsverk er helt i tråd med Nobels Fredssenters misjon om å inspirere til små og store handlinger som gjør verden til et fredeligere sted.

Hatprat

Nobels Fredssenter åpner også en helt ny, liten utstilling om dialog. I en tid med økt polarisering, kansellering og hatprat, kan vi lære av fredsprisvinnere som har brukt dialog til å oppnå det nesten umulige. Utstillingen har fått navn etter Nelson Mandelas utsagn om at «The best weapon is to sit down and talk». Her kan publikum lære av fredsprisvinnernes metoder for god dialog og få gode tips med seg hjem.

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.