Ny undersøkelse: Færre nordmenn vil feriere i eget land

Ny undersøkelse: Færre nordmenn vil feriere i eget land

Slik er våre ferievaner i sommer

Hvis du skal feriere i Norge så er Ålesund et godt valg.            Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): «Finn Reise» har utført sin årlige sommerundersøkelse. Og her er noen av trendene for sommeren 2017. 
De to første ukene i juni ble det registrert 40 prosent flere besøk til pakkereise-sidene til FINN.no, sammenlignet med samme uker i fjor. I samme periode ble det registrert 10 prosent flere besøk til FINNs flysider. Det er også flere som søker etter cruise og opplevelser.

Her vil vi bo

Denne sommeren har 29 prosent av oss planer om å leie feriebolig i utlandet, og interessen for dette er økende.  Men hotell er fortsatt svært populært: 63 prosent sier de vil ta inn på hotell når de ferierer i utlandet. Det viser undersøkelsen som er gjennomført av Norstat og 1000 nordmenn er intervjuet i reiseundersøkelsen.
Når det gjelder valg av hotell er beliggenhet og god pris det viktigste for oss, men også frokosten. Hele en av tre svarer de mener hotellfrokosten er viktig når de skal velge hotell.

Eller kanskje du skal dra til italienske Portofino.                   Foto: Odd Roar Lange

Færre drar på Norgesferie

Færre vil dra på Norgesferie. Andelen som planlegger å kun feriere i eget land synker fra 34 prosent sommeren 2016 til 28 prosent i 2017. Men fortsatt skal over halvparten av oss feriere i eget land i løpet av sommeren (56 prosent).

Nær en av tre som skal på Norgesferie planlegger fjelltur denne sommeren – dette øker i popularitet. Særlig blant østlendinger er dette populært. Samme gjelder aktivitetsreiser (fra 7 til 10 prosent). Generelt vil flere være aktive på ferie; flere har også blitt mer opptatt av treningsrom på hotellet de skal bo på (5 prosent til 8 prosent).

Campingferie

26 prosent av de mellom 18 og 29 år skal telte eller campe på Norgesferien. Bil-ferie holder seg også like populært som i fjor, og nær en av tre av Norgesfarerne skal på biltur denne sommeren også. Bilferie er særlig populært blant de på 50 +, her svarer 36 prosent at de planlegger bilferie. 

Men særlig romantiske er vi ikke på Norgesferie, kun tre prosent svarer at de drar på Norgesferie med romantikk i bakhodet...

Hvor går din ferie i sommer? Skriv gjerne din anbefaling i kommentarfeltet.

Tv2-damene dro til Kreta - for å gi deg fint vær

Tv2-damene dro til Kreta - for å gi deg fint vær

Slik reddet de Hjertøya etter et hemmelig kupp

Slik reddet de Hjertøya etter et hemmelig kupp