Er du som nordmenn flest? Da reiser du hit i jula

Ja, vi elsker å reise - også i jula

Tall fra Virke Reise viser at 40 prosent skal ta juleferie i år, noe som er en oppgang fra 35 prosent i fjor. Ikke overraskende tar de fleste juleferie hjemme eller hos familie og venner, men andelen som tar hele eller deler av reisen til utlandet, er svakt økende.

En av fire skal ta juleferie i år, og de fleste, 62 prosent, vil tilbringe ferien hjemme. Av de som skal ta ferie, oppgir 16 prosent at de skal feriere i utlandet. Det er en liten oppgang fra i fjor.

Jul men venner

–Vi ser at når julaften ligger gunstig til, velger mange å benytte seg av anledningen og dra en tur til for eksempel syden i juleferien, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør i Virke Reise utland i en pressemelding.

Juleferien er fortsatt familieferie nummer en, og hele 94 prosent opplyser at hovedformålet med juleferien er å være sammen med familie og venner. 

Varm jul

Det forventes at rundt 35 000 nordmenn drar på pakketur til varmere strøk i jula, basert på tall fra bransjen tidligere år.

–Blant de som ønsker å feire jul i sol og varme er Kanariøyene og Gran Canaria nordmenns klare julefavoritt, men også Thailand får sin del av juleferiegjestene, sier McSeveny-Åril