STOR KÅRING: Her er de beste hotellfrokostene - fylke for fylke

STOR KÅRING: Her er de beste hotellfrokostene - fylke for fylke

Skal du reise i Norge i sommer? På disse hotellene serveres Norges beste frokoster.

(Odd Roar Lange): Dersom frokost er det viktigste måltidet for dagen så er det kanskje en god ide å velge hotell som serverer den beste frokosten. Twinings Best Breakfast er det uoffisielle norgesmesterskapet i hotellfrokost. I år har mer enn 400 hoteller blitt vurdert og nå er de 19 fylkesvinnerne valgt ut. Og Scandic, som har overtatt alle Ricahotellene, har videreført den store frokostsatsingen til eks-rica-hotellene. Et godt frokostrykte har gitt et konkurransefortrinn, noe blant annet Scandic Nidelven i Trondheim har scoret stort på. 
Dette til tross for at undersøkelser viser at de fleste gjestene ikke velger fra de eksotiske frokostrettene, men heller velger den tradisjonelle maten. 

Velkommen til bords

– Norge er i en særstilling når det gjelder hotellfrokost. Her er normen at frokost er inkludert i prisen når man overnatter på hotell. Derfor er denne konkurransen spesielt viktig. Det er faktisk over 9 av 10 hotellgjester som spiser frokost på hotellet de har sjekket inn på. Det gir hotellene en ypperlig mulighet til å gi gjestene den beste starten på dagen, sier administrerende direktør i Scandic Hotels, Svein Arild Steen-Mevold i en pressemelding.

Vinneroppskriften

Direktør for mat og drikke i Scandic, Morten Malting, tror kombinasjonen av service og nytenking er oppskriften på prisvinnende frokoster.

– Den beste frokosten krever lokale råvarer, knallhard jobbing og kontinuerlig arbeid med å videreutvikle og forbedre seg. Det er tydelig at bærekraftige og økologiske initiativ lønner seg. Det er også viktig med service på toppnivå og at kokken settes i sentrum.

Østlandets beste frokoster

I Oslo er det Scandic St. Olavs plass som serverer den beste frokosten. Magnus Melsom, ansvarlig for mat og drikke-tilbudet på Scandic St. Olavs plass, forteller at det viktigste for hotellet er at alle gjestene skal finne sin perfekte frokost hos dem. I tillegg har hotellet en satsing på frukt og grønt.

– Frokost er et måltid hvor alle har spesielle ønsker og behov. Vi har satset stort på sunne og tilpassede matvarer, slik at alle gjestene våre skal finne en frokost tilpasset sine behov. I tillegg er god skilting, og innbydende presentasjon viktig, slik at alle finner det de leter etter. Tilbudet skal være like godt og fristende om du er førstemann eller sistemann som entrer frokostrestauranten.

Kjente hotell

De andre fylkesvinnerne på Østlandet er Hafjell Hotell, Scandic Park Drammen, Scandic Park Sandefjord, Støtvig Hotel, Quality Hotel Skjærgården, Thon Oslo Airport og Scandic Elgstua i Elverum. På sistnevnte kan man finne unike lokale ingredienser til frokost som varmrøkt elg og elg spekepølse.

I Trøndelag gikk seieren til Scandic Hell og Scandic Nidelven.

Best i vest

På Vestlandet får du de beste frokostene på Scandic Seilet, Scandic Sunnfjord og Scandic Maritim Hotel Haugesund. Bergens beste frokost får du på Scandic Byparken. Hotelldirektør Lene Mjeldheim mener nøkkelen til seieren ligger i bruken av unike matvarer fra Vestlandet, og et bredt frokosttilbud.

– Vi bruker gode råvarer, nøye utvalgt lokalmat, og vi har mye hjemmelaget på menyen. I tillegg setter de ansatte sitt personlige preg på frokosten med oppskrifter som Sam sin berømte omelett, Fonn sin C-vitamin shot og Bengt sin hjemmelagde gravlaks, sier Mjeldheim.

Nord-Norges beste 

I Nord-Norge får du de beste frokostene på Scandic Ishavshotellet, Thon Hotel Lofoten og Scandic Kirkenes. Dette er første gangen Scandic Kirkenes tar seiersplassen i Finnmark.

Sørlandets beste 

Det er Dyreparken Hotell og Thon Hotel Arendal som har blitt kåret til de beste frokostene på Sørlandet. 

Komplett liste over fylkesvinnerne i Norges beste frokost:

Finnmark: Scandic Kirkenes
Troms: Scandic Ishavshotel
Nordland: Thon Hotel Lofoten
Nord-Trøndelag: Scandic Hell
Sør-Trøndelag: Scandic Nidelven Vestlandet:
Møre og Romsdal: Scandic Seilet
Sogn og Fjordane: Scandic Sunnfjord
Hordaland: Scandic Byparken
Rogaland: Scandic Maritim Hotell Haugesund
Oppland: Hafjell Hotel
Hedmark: Scandic Elgstua Buskerud: Scandic Park Drammen Telemark: Quality Hotel Skjærgården Vestfold: Scandic Park Sandefjord Østfold: Støtvig Hotel
Akershus: Thon Hotel Oslo Airport Oslo: Scandic St. Olavs plass Sørlandet:
Vest-Agder: Dyreparken Hotell Aust-Agder: Thon Hotel Arendal

Om Twinings Best Breakfast

Twinings Best Breakfast regnes som det uoffisielle NM i hotellfrokost. Kåringen arrangeres av Haugen-Gruppen som er en importør av merkevarer i Skandinavia innen dagligvare, storkjøkken og vin. Konkurransen gjennomføres ved at Haugen-Gruppens konsulenter, som består av kokker og sommelierer, samt en uavhengig jury, vurderer mer enn 400 hoteller rundt om i landet. Kåringen av Norges beste hotellfrokost kunngjøres i høst.
Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut ifra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.
Twinings Best Breakfast arrangeres for 13. året på rad. 

ADVARSEL: Sekunder senere er veska di borte og du står ribbet tilbake

ADVARSEL: Sekunder senere er veska di borte og du står ribbet tilbake

Slik finner du de gode vinkjøpene på flyplassen

Slik finner du de gode vinkjøpene på flyplassen