Norwegian legger ned disse populære rutene

Denne byen ble for het for flyselskapet

Her har det gått varmt for seg for mange. Nå er det Norwegian det gjelder.  Foto: Carlos Charles

Her har det gått varmt for seg for mange. Nå er det Norwegian det gjelder.  Foto: Carlos Charles

(Odd Roar Lange): I november starter Norwegian Air Shuttle sin rute mellom Oslo og spill-hovedstaden Las Vegas. Men, ruten varer ikke lenge. For allerede 1. mars 2017 stenger de flyruten igjen - i alle fall for en periode.
For ett år siden ble ruter til Las Vegas åpnet fra både Stockholm, København og Gatwick i London. Men - fra mars slutter Norwegian å fly fra alle disse flyplassene. 
- Det er korrekt, vi setter alle disse på pause, sier Norwegins danske informasjonssjef Daniel Kirchhoff til Check-in.dk.
- Våre slottider (start- og landingstider) i Las Vegas skaper noen operasjonelle utfordringer for oss i sommerperioden på grunn av den ekstreme varmen i Las Vegas, sier Kirchhoff til bransjenettsiden, som opplyse at Norwegian har hatt opp til 86 prosent belegg på ruten.

Varme sommerdager

Las Vegas opplever ofte over 40 graders varme om sommeren, og den varme luften som stiger til værs har skapt utfordringer for flyene under take-off. Derfor har byen også verdens fjerde lengste rullebane, på 4,4 km.
Norwegian holder mulighetene åpne for å starte Las Vegas-rutene igjen fra høsten 2017, men salg av billetter for denne perioden er ikke åpnet ennå. 

Leste du dette?