Derfor er Norwegians nye bagasjeregler godt nytt for deg

Godt nytt reiseår for flypassasjerene

(ODD ROAR LANGE): I lang tid har Norwegians passasjerer kunne nyte godt av billigtilbudet «Low fare». Det er de rimeligste billettene, som gir passasjeren rett til å ha med inntil 10 kg håndbagasje, men ingen innsjekket bagasje. Med dette menes én bag pluss en håndveske eller pc-veske, med samlet vekt på 10 kg. Tilbudet har blitt godt mottatt, og i overkant godt utnyttet.
For mange av de reisende har tatt med både en koffert som plasseres i bagasjehyllen - og en bag til å sette under stolryggen foran.

Nå blir det forandring

Fra februar vil Norwegian endre bagasjereglene. Nå får ikke low-fare-passasjerene ha med en en koffert dersom den ikke kan plasseres under stolen foran seg. Det vil si, de kan ta den med - men de må betale for det.
Og det skulle bare mangle. For i dag er det i praksis liten forskjell i håndbagasjemengden for en low-fare-reisende og de øvrige som betaler opptil flere tusen kroner mer. Og low-fare-passasjerene tar opp plassen i bagasjehyllen uten å ha betalt for denne.

Derfor er de nye reglene godt nytt. Og det er ingen grunn til å klage på innskjerping av regler. Ta en kikk på prisen neste gang du skal betale for en billig flybillett hos Norwegian, SAS eller Widerøe. Se hvor mye som går i skatter og avgifter, og hvor lite som tilfaller flyselskapet.
Og med de nye reglene vil det bli mindre kabinbagasje og enklere for alle både med å fylle og tømme flyet.

Dette er uklart

Det er foreløpig uklart hvordan Norwegian skal gjennomføre de nye reglene i praksis. Trolig vil alle med low-fare-billetter bli ropt opp for kontroll sammen med dem som reiser med ungdomsbilletter (under 26 år). Her vil bagasje bli veid og målt. Det vil også være mulighet for at bagasjekontrollen må gjøres ved innsjekkingsskranken, og at godkjent kabinbagasje får en egen kontrolltag. Prisen for en håndbagasje som overskrider maksimalgrensen vil trolig bli den samme som for innsjekket bagasje. Du kan lese bagasjereglene her.
Norwegian kommer til å øke maksvekten for innsjekket bagasje fra 20 til 23 kilo for Low Fare+
Priser:
Håndbagasje som overstiger grensene på billettypen din, blir sendt som innsjekket bagasje mot et tillegg, per strekning.
Direkteflyvninger innenlandsflyvninger: 550 NOK
Direkteflyvninger Internasjonale flyvninger: 750 NOK
Innsjekket bagasje

Prisene varierer alt etter om du kjøper på nett eller på flyplassen.
Innsjekket bagasje kjøpt på flyplassen:
Direkteflyvninger innenlandsflyvninger: 450 NOK
Direkteflyvninger internasjonale flyvninger: 650 NOK
Videreforbindelser:
Innenlandsflyvninger/innenlandsflyvninger: 900 NOK
Innenlandsflyvninger/internasjonale flyvninger: 1100 NOK
Internasjonale flyvninger/internasjonale flyvninger: 1300 NOK
Her finner du Norwegians fullstendige bagasjeprisliste.