Vil du på gratis ferie i år?

Smarte tips som sparer deg for masse reisepenger

Spar masse penger ved å være kreativ og fleksibel. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Synes du det er for kostbart å dra på ferie? Eller ønsker du å bruke pengene dine på noe helt annet, men samtidig drømmer du om noen fine reiseopplevelser. Vel, her har du noe tips.

Gratis bil

Mange leiebilfirma trenger hjelp til å få fraktet biler til andre utleiestasjoner eller tilbake til opprinnelig utleiested. Sjekk Facebooksiden Leiebiltransporten, Leiebiltransporten Nord-Norge, Leiebiltransporten Midt-Norge, Leiebiltransporten Sør-Norge.
Via selskapet Auto Driveawau kan du flytte privatpersoners biler rundt i USA elt gratis. Les mer om det her.

Gratis skyss

Du kan sitte med med andre, og kanskje sitte på helt gratis, eller i fall dele transportkostnaden med en eller flere andre. Søk opp temaet «samkjøring» på Facebook og start leting på den gruppen som passer deg best.

Gratis transport mot arbeid

Ta kontakt med langtransportfirmaer der du bor. De har ofte transport av gods til populære reisemål og byer. og de kan gi deg skyss med en av deres biler, gjerne mot at du bistår med litt arbeidsinnsats ved lasting eller lossing. Du kan komme deg til å fra en rekke land i Europa på denne måten.

Gratis hytteopphold

Turistforeningen har mer enn 500 hytter rundt om i landet. Disse trenger årlig vedlikehold, enten i form av beising/maling, nedvask eller snekkerarbeide. Ta kontakt med den lokale turistforeningen og tilby deg dugnadsinnsats mot gratis opphold de dagene dugnadsarbeidet pågår. Det samme kan du gjøre med Oslofjorden Friluftsråd som administrerer en rekke av kystledshyttene i Sør-Norge.

Råbillige hytter

Fjellstyresambandene og Statsskog har nettsiden inatur hvor de leier ut hytter særdeles billig. Her finner du hytter til en hundrelapp per døgn. Det har selv gjerrigknarker råd til …

Gratis hotellopphold

Mange hotell har skåret ned bemanningen til et minimum, og det er en rekke vedlikeholdsoppgaver som skulle vært gjort. Spesielt i forbindelse med klargjøring av uteområder om våren og om høsten. Ta kontakt med hotell-ledelsen og tilby deg arbeidskraft mot gratis hotellopphold.

Gratis overnatting

Visste du at du kan bo gratis hjemme hos privatpersoner? Sjekk nettsiden coachsurfing.com for mer informasjon. Du kan også være vertskap, og skaffe deg venner fra hele verden.

Bytt hytte eller hus

Du kan byttelåne bolig eller hytte med andre som vil bo hos deg, og du hos dem. Les mer om dette på nettsidene til boligbytte og homeaway. Noen trenger også hjelp til å passe på huset sitt når de selv er på reise. Sjekk nettsidene til Mindmyhouse, Trusted Housesitters eller hva med å bo gratis mot å passe vertsfamiliens kjæledyr via nettsiden Nomador.

Nesten gratis med danskebåten

Både DFDS, Colorline og Stena Line har i perioder konkurranser og selger turene nærmest gratis i lavsesong. Registrere deg for nyhetsbrev og slå til når tilbudene kommer.

Vet du om andre tips som gjerrigknarker bør kjenne til? Send dem på mail til orl@thetravelinspector.no